Produktguiden

Anna Wijks materialtips till yngre spelare

ANNONS

Vilken klubba ska man välja i början av sin innebandykarriär? Världens bästa spelare tipsar om hur man kan tänka.

För ett par veckor sedan blev KAIS Mora-centern Anna Wijk utsedd till världens bästa innebandyspelare. Då berättade hon om sitt eget val av klubba, Unihoc AW5 Epic Miracle Light 29, som hon själv har varit med och tagit fram tillsammans med Unihoc.

- Jag ville ha en lätt klubba och framför allt skulle den inte vara så tjock. Det var det viktigaste i materialväg, och den första klubban jag designade var väldigt noga att den skulle vara helvit eftersom jag gillar det. Den andra klubban skulle vi göra något annorlunda så då blev det lite mer färg på den. Lätt och tunn är min melodi och jag spelar även med en tunn linda, berättade Anna Wijk om tillverkningsprocessen.

Men hur ska en yngre spelare tänka när man söker efter den ultimata innebandyklubban? Den frågan ställde vi till Anna Wijk, som menar att man kanske inte ska börja med den allra mest ”avancerade” klubbmodellen.

- Det är väldigt individuellt. Men som grund skulle jag säga att man ska spela med ett rakt skaft och ganska rakt blad. Spelar man med curve eller väldigt mycket vinkel så blir det väldigt mycket svårare. Det är ganska enkelt att spela med ett rakt och lätt skaft, säger Wijk och fortsätter:

- Det är otroligt individuellt. Vissa har ju tunga och tjocka klubbor med mycket hook och vissa har lätta. Men mitt tips är att utgå ifrån något simpelt och sedan får man testa sig fram, helt enkelt.



FAKTA

Anna Wijks klubba: Unihoc AW5 Epic Miracle Light 29

  • Blad: EPIC vit PE
  • Skaft: 100% kolfiber
  • Form: Rund
  • Flex: 29 mm (vid 300N)
  • Grepplinda: Feather
  • Färg: Silver
Den här artikeln handlar om: