Produktguiden

Världens bästa spelare har skapat sin egen klubba

ANNONS

Detaljerna bakom Anna Wijks succé: "Den ska vara lätt och tunn"

Idag blev det officiellt att KAIS Moras Anna Wijk och Faluns Emil Johansson blivit utsedda till världens bästa innebandyspelare för året 2019. Vad de har gemensamt? Båda spelar med Unihoc.

- Det är såklart en jättestor ära för oss att både Anna och Emil vinner priserna, vi skickar våra varmaste gratulationer till dem båda, säger Unihocs produktutvecklare Johan Jihde till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi är dock inte överraskade över utmärkelserna eftersom vi vet hur extremt skickliga båda två är, och jag tycker helt klart att rätt spelare har fått priserna. Anna har vi ju haft glädjen att jobba tillsammans med i många år och hon har sedan länge vuxit fram som det överlägset största namnet inom daminnebandyn, igenkänd både i Sverige och i internationella kretsar.



Vill du spela med en likadan klubba som världens bästa damspelare använder? Då är det Unihoc AW5 Epic Miracle Light 29 som gäller.

- Den har varit mycket populär, och det faktum att vi denna säsongen släppte den som både JR- och SR-klubba har gjort att populariteten ökat ännu mer. Anna har många yngre fans som denna gång har kunnat få tag i en likadan klubba som sin idol, och klubborna har sålt bra både i Sverige och i andra länder, vilket visar på hennes storhet, säger Jihde.


Anna Wijk har själv varit med i tillverkningsprocessen av AW5.

- Jag ville ha en lätt klubba och framför allt skulle den inte vara så tjock. Det var det viktigaste i materialväg, och den första klubban jag designade var väldigt noga att den skulle vara helvit eftersom jag gillar det. Den andra klubban skulle vi göra något annorlunda så då blev det lite mer färg på den. Lätt och tunn är min melodi och jag spelar även med en tunn linda, säger Anna Wijk.

Foto: IFF

Vad tittar du på först när du väljer klubba?


- Det är just att den ska vara lätt och tunn och sedan tittar jag väldigt mycket på utseendet också. Jag vill han en snygg klubba för då känns det bättre. Känns det bra så brukar jag även prestera bra.

Är Epic Miracle den snyggaste klubban någonsin?

- Absolut, utan konkurrens.



FAKTA

Anna Wijks klubba: Unihoc AW5 Epic Miracle Light 29

  • Blad: EPIC vit PE
  • Skaft: 100% kolfiber
  • Form: Rund
  • Flex: 29 mm (vid 300N)
  • Grepplinda: Feather
  • Färg: Silver
Du kanske även vill läsa:
Förbundskaptenen om världens bästa: "Ett spelgeni"
Förbundskaptenen om världens bästa: "Ett spelgeni"
Hultgren: "Det gör henne till världens bästa spelare genom alla tider"
Hultgren: "Det gör henne till världens bästa spelare genom alla tider"
Därför spelar Emil Johansson med en kort klubba
Därför spelar Emil Johansson med en kort klubba
Den här artikeln handlar om: