Endre-Malmö 9-8
Innebandyn på Gotland är hetare än någonsin.
Foto: Magnus C Lydahl

Rekord! Endres bästa publiksiffra på 15 år i högsta serien

ANNONS

1 132 åskådare är nya rekordet på Gotland i grundserien: "Det betyder jättemycket"

2004/05 var Endres första säsong i högsta serien och redan i andra hemmamatchen, 2 oktober 2004 mot Balrog, visade gotländskorna upp en publiksiffra som andra lag inte var i närheten av när 1 043 åskådare kom till Södervärnshallen. Sedan dess har Endre konsekvent varit ett av Sveriges bästa publiklag. Men aldrig har man haft så mycket publik i en grundseriematch som ikväll när Svenska Superligans två formstarkaste lag möttes. 1 132 personer såg de gulklädda vinna med uddamålet 9-8 mot Malmö. Wilma Johansson var en av planens bästa spelare med ett mål och tre assists, varav den sista assisten spelade fram Ellen Bäckstedt till avgörandet i powerplay.


- Matchen vände mycket fram och tillbaka men jag tycker att vi jobbade på hela tiden och krigade på in i det sista. Det började inte så bra, vi släppte några snabba och enkla (Malmö ledde med 0-3 efter 9 minuter), men jag tycker det var rättvist att vi vann till slut även om det hade kunnat gå åt båda håll, säger Wilma Johansson till Innebandymagazinet och hyllar publiken:

- Det betyder jättemycket när man kommer in på banan och har en hel publik bakom sig. Det är kul inför slutspelet också att det börjar komma mycket folk när det drar ihop sig, det ger extra energi när man spelar.



12 segrar på 13 matcher och ni var nära att rubba IKSU också, hur långt kan det räcka i år?

- Det är svårt att säga, topp 6-lagen är riktigt jämna och bra där alla kan vinna mot alla i princip. Men om vi gör allt rätt så tror jag vi kan gå långt. Hur långt får vi se!

Matchfakta: Endre-Malmö 9-8


FAKTA

Bästa publikmatcherna i årets SSL

  • 8 november 2019: Sirius-Västerås Rönnby (1 387 åskådare)
  • 21 februari 2020: Endre-Malmö (1 132)
  • 1 oktober 2019: Dalen-IKSU (1 123)
  • 22 december 2019: Endre-Skoghall (1 002)