Foto: Per Wiklund

Landslagsstjärnan fortsatt borta på obestämd tid

ANNONS

Endre tar sig an Malmö ikväll, men man får fortsatt göra det utan lagkaptenen Sara Steen.

Det vankas SSL-drama ikväll när Endre tar sig an Malmö på hemmaplan i ICA Maxi Arena.

 - Det ska bli jättekul. Fredag, TV-match och mycket publik. Vi har revansch att utkräva efter förra mötet, så det ska bli sjukt kul, säger Endres tränare Sabina Wedberg till Innebandymagazinet.

Endre kommer till kvällens möte med en riktig snöplig förlust i bagaget när man föll borta mot IKSU under förra helgen. Endre såg ut att gå mot ytterligare en seger men med 90 sekunder kvar kvitterade IKSU till 7-7 och satte även ett avgörande mål med 30 sekunder kvar att spela av matchen. Och det var en förlust som var väldigt sur för det Gotländska laget.

- Ja sjukt surt. Vi leder med 90 sekunder kvar och tappar, såklart att det är riktigt tråkigt men det finns många bra saker att ta med sig från en sån match. Det är bara på det igen och ta nya tag.

Ett dystert besked för Endre är dock att landslagsstjärnan Sara Steen är fortsatt är borta för laget efter den hjärnskakning hon ådrog sig i januari under mötet mot Karlstad, och det är fortfarande oklart när Steen är tillbaka.

- Det har jag ingen prognos på tyvärr.

Det finns risk att hon missar fler matcher med andra ord?

- Ja, vi vet faktiskt inte så jättemycket just nu. Vi tar det en dag i taget när det gäller henne.

Kvällens motståndare Malmö kommer annars från en egen segersvit där man har plockat sex raka segrar, och det gäller för Endre att se upp med motståndarnas kontringar ikväll.

- De har framförallt ett bra kontringsspel, så det gäller att inte tappa bollen så de får vända snabbt på oss för det tycker de om.

Vad kommer krävas av er för en vinst ikväll så ni kan börja bygga på ett nytt segertåg?

- Ett hundraprocentigt försvarsarbete och sånt som jag sa innan, att vi sätter stopp för deras kontringar och fortsätter med ett bra bollrull som vi haft senaste tiden.

Du kanske även vill läsa:
Kan ett Malmö i sitt livs form rubba Endre?
Kan ett Malmö i sitt livs form rubba Endre?