Endre-Malmö 18.30
Foto: Per Wiklund

Kan ett Malmö i sitt livs form rubba Endre?

ANNONS

Det är dags för omgång 21 av damernas SSL att dra igång ikväll med mötet mellan Endre och Malmö.

Efter ett riktigt målkalas senat mot Karlstad tar nu Malmö sikte på kvällens drabbning mot Endre.

- Det ska bli skitkul. Förhoppningsvis blir det lite drag på ön, det är ju TV-match och allt så det brukar spetsa till det liter ytterligare, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson till Innebandymagazinet.

Ni har sex raka vinster annars, vad är det ni gör så bra just nu?

- Allting grundar sig i vad man gör i träningsveckorna och jag tycker att vi har väldigt bra träningsveckor med hög kvalité och fokuserade spelare. Vi har intensiva träningar och fått ihop gruppen bra och det är där som grunden läggs. Sen, matcherna tycker jag att vi spelar en bra innebandy, jag tycker vi har jobbat hårt och vi har ett bra grundspel och sen såklart individuellt enormt skickliga spelare som kan göra skillnad. Det är väl en väldigt bra mix, men grunden till att vinna matcher det lägger man under träningsveckorna.

På frågan om Malmö är inne i sitt livs form skrattar Jeppsson till först.

- Nej det hoppas jag inte, det tänker vi kan komma lite senare. Men nej, vi har naturligtvis inte spelat så här bra tidigare. Det här är våran femte säsong i SSL och de andra säsongerna har vi också spelat bra och vi har varit i två slutspel redan, men det är klart att totalt sett så är det här vår bästa säsong. Det går inte att snacka bort. Nu ska vi inte säga för mycket för säsongen är inte slut än, men vi har en hög lägstanivå och varit mycket jämnare i år.

Endre har gått som tåget senast och innan förra helgens förlust mot IKSU hade laget elva raka segrar, något som var nytt klubbrekord. Men i tabellen så är det fortfarande Malmö som ligger före på en fjärdeplats. Och visst kan det bli ett revanschsuget Endre som tar sig an Malmö ikväll efter förra helgens förlust. 

- Den förlusten var väl en förlust med mersmak kanske. Det är klart att Endre har pratat och byggt för Globen i flera år och de är de som får ha pressen på sig. De ligger efter oss i tabellen och spelar på hemmaplan och snackar Globen och har gjort det i ett par år med den här truppen. Det är upp till dem att bjuda upp till dans och så får vi se vilken dans vi väljer att haka på, men förmodligen kommer bägge lagen släppa på och inte bry sig om vad coacherna säger.

Och för att kunna plocka med sig poäng hem från Gotland så handlar det om att möta upp Endres Energi.

- Endre spelar ju med enormt mycket energi och bygger upp det innan matchen också genom att ha några riktiga trumslagare i laget som bankar igång det. Det gäller att möta upp med att inte bjuda på någon energi och spela väldigt kontrollerat med bollen, vara lite nitiska så att säga. Sen gäller det att se upp med deras spetsspelare såklart, de har några forwards som har sett heta ut de senaste matcherna. Det kommer krävas en maxprestation från alla händer och fötter idag för att kunna vara nära poäng och det är inte säkert att det ens räcker eftersom Endre är ett så skickligt lag.