Hyllningen
Foto: Per Wiklund

Legendaren om att få sin tröja hissad

ANNONS

Han har gjort 428 SSL-matcher och 284 poäng för Falun och på lördag får Jonas Adriansson sin tröja hissad av klubben.

På lördag är det en speciell dag i Guide Arena när tidigare landslagsspelaren och klubbikonen Jonas Adriansson får sin tröja hissad i taket. Och det är en händelse som kommer bli väldigt speciell för Adriansson.

- Det känns väldigt stort, det gör det såklart och ärofyllt. Det är lite av en dröm som blir sann att man får den upphissad, det är inte alla som får det och det är något man kommer vara stolt över när man blir äldre gissar jag, ännu mera då än vad man redan är nu, säger Jonas Adriansson till Innebandymagazinet.

Tror du att det blir känslosamt?

- Ja det tror jag. Framförallt när man ska behöva prata, då kommer det nog bli extra jobbigt.

Vad har Falun betytt för dig?

- Jag har inte vetat något annat. Jag har inte gjort något annat än att spela i Falun sen jag var tonåring och jag har väl i princip levt hela mitt liv runt innebandyn och IBF Falun. Jag har planerat allting efter IBF Falun då, det har betytt oerhört mycket för mig. Eller allting i princip.

Det har gått snart tio månader sedan elitkarriären tog slut för Adriansson och även om han inte tränar lika mycket nu som då så har han inga problem att fylla fritiden.

- Ja, jag har ju mycket mindre tid nu än vad jag trodde att jag skulle ha(skratt). Jag trodde att jag skulle ha hur mycket fritid som helst men det verkar som att det är ganska lätt att hitta på saker och ting att göra ändå. Så jag saknar fortfarande fritid konstigt nog men jag har inte tränat lika mycket, så kan man säga.

Saknar du elitinnebandyn?

- Nej det gör jag faktiskt inte. Jag saknar kanske att springa in i en fullsatt arena, det är väl sånt man saknar men annars tycker jag att det är ganska skönt att inte behöva vara upplåst till träningar och såna saker. Jag saknar väl inte tiden man lägger ner men jag saknar just det här med matchandet.

Hur mycket följer du Falun just nu?

- Faktiskt inte så himla mycket. Jag följer dem i tidningen och i tabellen, jag har inte varit uppe och sett speciellt mycket matcher och det har varit beroende på att jag själv spelar lite grann och det har krockat lite och inte passat. Sen vet jag inte om det är en falsk trygghet att inte åka upp för att man kanske skulle bli rädd och sakna det, det vet jag inte.

Men även om han skulle till att sakna elitinnebandyn så finns det ingen chans för en comeback för Adriansson om Falun skulle komma och knacka på dörren. Men han har faktiskt tränat med laget en gång den här säsongen.

- Nej, jag pratade faktiskt med våran sportchef i vintras då och jag har sagt att det är inte något som är aktuellt. För det första är jag alldeles för dålig så det hade nog varit ganska onödigt av dem. Jag har faktiskt varit med och tränat med dem en gång och det gick jäkligt snabbt. Man tappar väl ganska snabbt tempo också, så jag har nog inget där att göra.

Adriansson spelar den här säsongen tillsammans med Hälsinggården i Herr2an där han fullkomligt öser in poäng. På femton matcher har det blivit hela 46(18+28) poäng för den tidigare landslagsspelaren.

- Jag är inte någon poängspelare och vet inte hur det kan ha blivit att jag gör så mycket poäng faktiskt. Men det kanske är att man har en liten annan grundkondition än de andra man möter med tanke på vart man kommer ifrån.

Vad tror du annars om Faluns guldchanser?

- De tror jag är väldigt stora. Det känns väl som att de är väldigt överlägsna iallafall om man kollar tabellmässigt med poäng och de få matcherna jag har sett så har det varit spel mot ett mål känns det som. Så de är goda, de ska mycket till om inte de vinner.


Du kanske även vill läsa:
Två dagar kvar tills klubbikonen ska hyllas i Falun
Två dagar kvar tills klubbikonen ska hyllas i Falun