Hyllningen
Foto: Per Wiklund

Två dagar kvar tills klubbikonen ska hyllas i Falun

ANNONS

I samband med att Falun möter Helsingborg på lördag hyllar man också en av klubbens främsta spelare genom tiderna - Jonas Adriansson.

Efter fjolårets SM-final meddelade Faluns klubbikon Jonas Adriansson att elitkarriären var över. Totalt blev det 428 SSL-matcher och 284 poäng för Adriansson i Falun som också var fostrad i de egna leden och således verkligen var en egen produkt. Tillsammans med Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström bildade Adriansson en legendarisk anfallstrio som nog gett många SSL-målvakter mardrömmar och i december kom beskedet från Falun att hans tröja skulle hissas till taket av Guide Arena.

Nu är dagen för ceremonin nästan här. För på lördag när Falun tar emot Helsingborg på hemmaplan så ska en av klubbens främsta spelare genom tiderna hyllas och nummer åtta ska för alltid hissas till taket. Vi bad Faluns ordförande Daniel Lindqvist sätta ord på vad Jonas Adriansson betytt för föreningen.

- Han har varit en kulturbärare i den här föreningen under en otroligt lång tid. En av våra egna verkligen, född och uppvuxen i Falun och har spelat i föreningen under hela sitt liv. Genomgående när vi pratar i de här införintervjuerna med spelare och ledare så målar de upp bilden av en otroligt fin lagkamrat som tagit hand om allting från Rasmus Enström till gud vet vem när de kommit hit och fått dem att känna sig som hemma i IBF Falun, säger Daniel Lindqvist till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sen vad han betytt på banan, det tror jag de flesta har sett under åren. Verkligen en spelare som gjort andra bättre. När vi hade våran smått legendariska förstafemma så var han en jäkligt bärande kugge och även om det var Rasmus och Carla(Alexander Galante Carlström) som fick de stora rubrikerna, och även Emil senare då, så tror jag att om man hade tagit bort Jonas ur den här ekvationen så hade de inte alls nått samma framgång. Otroligt viktig och fantastisk på att göra andra spelare runt omkring sig bättre. Alltid i varenda byte, i varenda match, så har han gett allt för IBF Falun. En av de verkligt stora och det är jätteroligt att vi får chansen att göra det här.

Även tidigare lagkamraten Omar Aldeeb stämmer in i hyllningskören och menar att det är välförtjänt att Adrianssons tröja hissas.

- Det är mäktigt, han om någon förtjänar det. Han är en Falu-son och har gjort en fantastisk karriär och är en fantastisk innebandyspelare och fantastisk person vid sidan av, säger Omar Aldeeb till Innebandymagazinet.

För Daniel Lindqvist var det alltid självklart att Adrianssons tröja skulle hissas till taket när beskedet kom att elitkarriären var över.

- Ja absolut. Det har bara varit en fråga om tid och tajmning. För att just som sagt med allt vad han betytt med hans historik i föreningen där han är den som spelat flest matcher i föreningens historia och han har vunnit allt som går att vinna, det finns inga fler kriterier att checka i än de som han har uppnått.

Tror du att det blir känslosamt?

- Det är jag helt övertygad om. Jag är inblandad i förberedelserna med hela ceremonin här och jag tror att det blir en emotionell stund. Men jag hoppas att det blir fantastiskt för alla inblandade och det är jag egentligen helt övertygad om att det blir.

TV: Se hyllningen från tidigare lagkamraten Ciya Hajo i klippet nedan.