LOCAL TALENT CAMP
Foton: Adam Troy

TV: Unga målvakter får värdefulla tips av landslagskeepern

Emil Lindblom har själv deltagit i Local Talent Camp - nu är han instruktör på det populära sportlovslägret.

Storvretamålvakten Emil Lindblom har utvecklats i raketfart. Redan den här säsongen fick 18-åringen debutera i Svenska Superligan, samtidigt som han är aktuell i U19-landslaget. Innan dess blev han utsedd till Sveriges största målvaktstalang när han fick sitt nationella genombrott i SDF-SM med Upplands distriktslag. Den här veckan är Lindblom en av instruktörerna på Local Talent Camp som arrangeras av Selected Player under sportlovet för spelare mellan 8 och 14 år.

- Det passar bra nu när det är sportlov. Ha kul med ungdomar, träna, och utvecklas som person och även inom yrkeslivet, säger Emil Lindblom till Innebandymagazinet.

Foton: Adam Troy


Landslagskeepern har tidigare själv deltagit på lägret.

- Ja, flera år faktiskt, så det är bara att sprida kunskapen vidare, fortsätter Lindblom.

Se hela videointervjun med instruktören på plats i IFU Arena, Uppsala.

Mer information om Local Talent Camp och Selected Player hittar du här

FAKTA

Om Selected Player

  • Vad är Selecyed Player (SP)? - SP är en utbildningsorganisation som startades 2006 och som har tre campkoncept, LTC, RTC och WTC. SP har en egenutvecklad spelarutvecklingsmodell med tillhörande specialdesignad teknikbaneutrustning. Alla som jobbar på SP brinner för individuell utveckling och vår passion är att se unga spelare ta sitt spel till sin nästa nivå.
  • Vem är Jonathan Kronstrand? - Stolt grundare till Selected Playerkonceptet. Trefaldig världsmästare och svensk mästare. Valde att efter karriären bygga upp spelarutvecklingsorgnisationen Selected Player och ta fram en unik spelarutvecklingsmodell med syfte att hjälpa unga spelare att bygga upp och utveckla en fulländad teknik.