Notification
Selected Players lokala camper bygger grunden för att nå långt.
Foto: Selected Player

Local Talent Camp vecka 44 - från norr till söder

Promotion: Fyra dagars innebandycamp med utvecklingsgaranti.

Ditt första steg mot att bli landslagsspelare



Visste du att tre av fyra spelare i Sveriges U19-landslag är Selected Players? De har med andra ord gått igenom den här världsledande utbildningen för innebandyspelare. Den första nivån är lokala camper, Local Talent Camp, där spelare mellan 8 och 14 år får slipa på den viktiga grundtekniken under fyra dagar. Det man lär sig här har man stor nytta av i matcherna med sitt klubblag – och vem vet, kanske i landslaget en dag?

Spelare mellan 11 och 16 år har sedan chans att bli inbjudna till nästa nivå i Selected Players utbildning, Region Talent Camp. Härifrån kan man sedan bli utvald till den högsta, internationella nivån World Talent Cup.



Local Talent Camp

Unik träningsmodell
På utbildningens lokala camper använder man sig av den framgångsrika träningsmodellen KeyTraining Floorball för att på ett snabbt och enkelt sätt utveckla spelarnas grundteknik. Utbildade instruktörer drillar deltagarna i specialdesignade teknikbanor, som anpassas efter deltagarnas ålder och spelnivå så att var och en får bästa möjliga effekt av träningen. KeyTraining Floorball är framtagen av den trefaldige världsmästaren Jonathan Kronstrand.

Den viktiga insidan
En stark insida är minst lika viktigt som spelskicklighet. Därför får alla deltagare på utbildningens lokala camper göra ålderanpassade övningar som stärker deras självkänsla och självförtroende. Man utforskar även ämnen som drömmar och mål, vänskap, respektera andra och positivt ledarskap – allt utifrån vår värdegrundsmodell Drömtåget.

Gruppindelning
Deltagarna delas in i mindre grupper, i första hand efter åldersgrupp och men kan anpassas efter nivå oavsett ålder så att man får bästa möjlighet att utvecklas med jämlika spelare under KeyTraining passen. Målsättningen med små grupper är att spelaren skall få så mycket boll tid på banan och uppmärksamhet samt feedback av instruktörerna som möjligt.

Unika träningsprodukter
Som ett ytterligare steg mot garanterad inlärning har SP tagit fram unika träningsprodukter som används under utbildningarna. Här finns allt ifrån passaren Rebound som hjälper dig med dina passningar och mottagningar, anvisande koner som berättar var och vad du ska göra på planen, till Skillboard som hjälper dig träna upp din bollbehandling.

Lärande matchspel varje dag
På camperna finns spelet med varje dag. Här ges du möjlighet att testa av dina kunskaper i match och på en motståndare. Utbildningens lärande matchspel kommer, på ett individuellt plan, ge dig tekniska och taktiska kunskaper. Bli skicklig på att utmana, avsluta och försvara.

Specialutbildade instruktörer
Alla instruktörer på camperna har genomgått en gedigen, av SP framtagen utbildning. Varje instruktör har mycket goda kunskaper inom KeyTraining (utespelare & målvakt) och dess pedagogik.



Innehåll på Local Talent Camp:
- 12 timmar KeyTraining
- Målvaktsutbildning
- Bodybalance
- Heldag med Cup-spel
- Local Camp kläder
- Namntryck på tröjan
- Lunch varje dag
- Idrottsförsäkring

ANMÄLAN
SP Local Talent Camp kostar 2300 kr.

Klicka här för att anmäl dig

Det här innehållet är sponsrat.