Hett familjedrama
Foto: AC.Kårhag

Triangeldrama i kvällens göteborgsderby

ANNONS

Extra försiktighetsåtgärder har vidtagits efter kvällens heta göteborgsderby.

Idag spelas det en väldigt speciell match i den södra allsvenskan i göteborgsderbyt mellan Lindome IBK och Lindås Rasta IBK. Men det speciella är inte att det är derby eller att Lindome slåss vid kvalstrecket till SSL och Lindås slåss vi kvalstrecket om att få hålla sig kvar i serien. Utan det speciella är att Lindome tränas av Mikael Bernvid och hans dotter Moa Bernvid spelar i laget. Så långt inget jättespeciellt men när man adderar att Mikaels andra dotter Madelene Bernvid spelar i Lindås Rasta så blir det genast ett mycket speciellare möte.

 - Under matchen så är det som vilken motspelare som helst likt väl dottern i mitt lag är som vilken spelare som helst men det är klart på väg till matchen så är det en speciell stämning, säger Mikael till Innebandymagazinet.

Att det är en väldigt annorlunda och speciell match intygar Madelene.

- Det är ju alltid speciellt att möta Lindome, med en sådan match tillkommer det mer nervositet men även mer taggning, finns ingen bättre tändvätska än att möta pappa och syrran och Moa håller med:

- De ska bli sjukt kul att få spela derby, extra kul att få möta syrran igen såklart. Nu när det är 3 viktiga poäng på spel så blir de ännu mer känslor.

Det är andra året som de båda lagen möter varandra och medans Lindome krigar i toppen så slåss Lindås om att hålla sig kvar. Men tittar man på inbördesmöten så är det istället Lindås som är topplaget med 2-1 i vunna matcher. Så vem har egentligen favorittrycket på sig inför kvällens möte?

- Förra säsongen förlorade vi båda matcherna och det var även Lindås som var hetast. Denna säsongen var det vi som plockade de 3 första poängen, min magkänsla efter en go träningsvecka är att vi tar hem det idag igen. Men i ett derby kan det gå hur som helst, säger Moa och får medhåll av Madelene.

- Precis, Lindome kommer nog som favoriter imorgon men det är ingenting som stoppar oss, matcherna mot Lindome brukar alltid vara roliga att spela och väldigt jämna och spännande att kolla på.

Syskonkärleken kommer verkligen sättas på prov ikväll och då de båda bor hemma fortfarande så har man vidtagit säkerhetsåtgärder vid transporten hem efter matchen.

- Vi åker nog tillsammans till matchen iallafall men hem får nog bli 2 bilar hur det än går. Vi hade en deal i höstas att vi släpper det när matchen är slut så de blir nog likadant efter denna match, säger Moa med ett stort skratt.

Ser man lite mer sportsligt på detta möte så skulle en Lindomevinst göra så att Lindås hamnar i bottenstriden och riskerar att åka ur allsvenskan. Så hur tänker man egentligen som pappa när man kan coacha den ena dottern till SSL-kval men på bekostnad av den andra dotterns allsvenska kontrakt?

- Jag är inte orolig för att Lindås ska åka ner på kvalplats de kommer att greja nytt kontrakt i de andra matcherna som återstår. Vi har en lång väg att vandra för att nå kvalplats men det är klart att under matchen så tänker jag inte så mycket på det.

Vilket resultat är det bästa som kan hända ikväll med tanke på ovanstående?

- Rent sportsligt så givetvis en seger för Lindome men deras lillasyster däremot önskade sig ett kryss för då blir det lugnast hemma.