RIG Umeå
Foto: Adam Troy

En bollskicklig back från Salem ansluter till RIG

ANNONS

Oscar Magnusson är en av 8 killar som blivit antagna till RIG Umeå till kommande säsong.

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 8 killar och 8 tjejer som kommit in på RIG Umeå nästa säsong. En av de 8 killarna är Salems Oscar Magnusson.

- Jag har valt att tacka ja till RIG för att kunna plugga och spela innebandy på en bra nivå. Jag tycker att RIG har det jag söker och känns professionella. Det känns som att jag kan utveckla mig både på och utanför planen kommande 3 åren, säger Magnusson till Innebandymagazinet.

Hur känns det att flytta från Stockholm, vänner och familj för att söka lyckan i Umeå?

- Det känns väldigt roligt att flytta hemifrån som 16-åring. Jag kommer sakna familjen och kompisarna men det ska ändå bli roligt och spännande att flytta, kommer inte vara svårt att hitta vänner där uppe!

Vad ser du fram emot mest?

- Det jag ser fram emot är att få träffa alla nya och börja spela innebandy. Ska bli roligt att bo själv och ta hand om mig själv.

Magnusson har inte spelat något på seniornivå utan han har spelat i flera av Salems ungdomslag där han gjort 59 poäng på 33 matcher. Flest poäng har det blivit i JAS-laget där han gjort 7+15, vilket är imponerande som back.

- Jag är en bollskicklig back med bra spelförståelse och har ett bra skott. Mina framtidsplaner är att nå en SSL-klubb och så småningom nå landslaget och ett VM-guld.