RIG Umeås nya stjärnor
Foto: Adam Troy

Gabriel Kohonen om det stundande RIG-äventyret

ANNONS

Innebandymagazinet har pratat med en av de 8 killarna som kommit in på RIG Umeå till nästa säsong.

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 8 killar och 8 tjejer som kommit in på RIG Umeå nästa säsong. En av de 8 killarna är Storvretas Gabriel Kohonen. 

- Såklart att det är kul, det är ändå ett kvitto att man gjort något bra, flytten kommer bli väldigt rolig men också utmanande, att lämna laget och spelarna/vännerna är ju också jobbigt. På senaste tiden har laget blivit som en extra familj, men jag tror det kommer bli tre jättebra år uppe på RIG, säger Kohonen till Innebandymagazinet.

Hur kommer det sig att du sökte till RIG? 

- Jag tycker det lät spännande och väldigt roligt. Jag tackade ja för att jag tror det kommer passa mig bra och jag gillade deras upplägg.

Vad ser du fram emot mest med att börja på RIG?

- Jag ser fram emot att få spela innebandy med extremt bra spelare, och även kunna ta ansvar för skolan och matcha det med träningen som är där uppe, sen att bo själv är ju också roligt!

Gabriel är precis som pappa Mika en poängspelare av rang och han har hittills denna säsong gjort 11 poäng i JAS och 25 poäng i Herr3an för Storvreta. 

- Jag skulle väl beskriva mig själv som en spelfördelare, jag gillar och passa , gillar att sätta de jag spelar med i bättre läge. Mina framtidsplaner är väl att gå så långt som möjligt, komma till SSL och etablera mitt spel där, sen är landslaget ett mål också.