Mullsjö-Pixbo Wallenstam 10-4
Foto: Per Wiklund

Mullsjö krossade Pixbo - fixade seriesegern till Falun

ANNONS

Det var ord och inga visor när Mullsjö mötte Pixbo Wallenstam och vann med 10-4, en seger som också innebär att Falun vann grundserien.

Kvällens möte mellan Mullsjö och Pixbo Wallenstam hade inte bara en möjlig serieseger i potten för Falun, det var också comebacken för forwarden Isaac Rosén som nu återigen fick kliva ut inför Nyhemshallens publik efter att det blev klart att han skulle plocka ner klubban från hyllan.

- En skön start att hoppa på det här tåget och vinna med 10-4 mot tabelltvåan såklart. Men det är klart att man hade velat pilla in någon boll sådär, men man får ta det för vad det är och jobba vidare. Men grabbarna i övrigt gjorde en fin match, säger Isaac Rosén till Innebandymagazinet.

Hur kändes det att vara tillbaka igen i Nyhemshallen?

- Nej men det var som jag sa till någon annan att det var en ganska tacksam match. Man fick mycket boll och Pixbo gör kanske inte sin bästa match, de är nog inte supernöjda med den här insatsen. Men det är klart att flåset inte är hundraprocent och jag blev trött i slutet, och timningen sitter inte helt. Men helt okej, men det är klart att man är ju med för att bidra framåt också. Det kan bara bli bättre.

Men vad hände egentligen för eran del annars, var det här en perfekt fullträff?

- Rosén-effekten(skratt). Nej men vi började första tio rätt så dåligt och väldigt ängsligt med boll och var avvaktande. Sen släpper vi loss på alla cylindrar och det är ju ett gäng riktigt sjuka mål vi gör och vår offensiva spets visar sig verkligen idag. Pixbo kunde nog inte riktigt svara upp, det blev en fullträff absolut. Bra offensiv innebandy för publiken också, jag tror inte att det går att klaga på så mycket mer.

Inför matchen var premisserna för Pixbo Wallenstam också enkla, vinn eller se Falun ta seriesegern för grundserien 19/20. Och med dagens förlust är det nu 16 poäng mellan Falun och Pixbo Wallenstam och med 15 poäng kvar att spela om efter kvällens match så innebär det att Mullsjö sköt seriesegern till rivalerna från Dalarna.

- Ja de får väl ta den och gotta sig och sen får de åka på pumpen senare i vår Men det var väl rätt så väntat att de skulle vinna serien å andra sidan. De har varit en maskin och är laget att slå.

Din sista match i fjol var mot Falun när ni åkte ut och nu är du med och fixar grundserievinsten till Falun i din comeback, är det ödets ironi?

- Jag har haft många matcher i min karriär där jag förlorat mot Falun så jag får bjuda på att de vinner serien, så tar jag en vinst när det väl gäller sen.


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Jan Zaugg, Mullsjö

StjärnaStjärna Pelle Tarenius, Mullsjö

Stjärna Kasper Hedlund, Mullsjö


Du kanske även vill läsa:
Mullsjös viktiga #ibsilly-besked
Mullsjös viktiga #ibsilly-besked