Fokus på Herr1an

Andra Herr1an-laget som är klara för allsvenskt kval

ANNONS

I helgen blev IK Sätra klara för allsvenskt kvalspel.

I söndags blev IK Sätra det andra Herr1an-laget att säkra en allsvensk kvalplats. Med fem omgångar kvar att spela leder Sätra Herr1an Mellersta med 9 poäng och det är 16 poäng ner till KAIS Mora som ligger under kvalstrecket. 

- Det känns skönt att vi är klara redan så att vi kan lägga fokus på att förbereda oss inför kvalet, säger tränare Mathias Persson till Innebandymagazinet.

Förra säsongen var Sätra nykomlingar och slutade på en fin sjätte plats. Men i år har man kastat bort rookiestämpeln och kört över allt och alla och hittills har man inte förlorat en enda match under ordinarie tid.   

- Det känns som vi varit mer stabila i år och haft lite mer flyt med oss. Denna säsongen har vi vunnit de jämna matcherna med uddamålet istället. Sedan har gruppen också blivit mer mogna i år. Vi har inte varit lika beroende av ett fåtal spelare heller för att bredden blivit bättre.

Även om Sätra leder serien överlägset så hittar vi inga spelare på topp tio i poängligan utan det är först på 13:e plats som den gamle Faluspelaren Simon Cederström dyker upp.  

- Ja när man är ett topplag så förväntas man väl att ha ett par killar som ligger i toppen av poängligan och drar skutan framåt.  Men vi har en stor bredd där flera kan leverera istället. Det är det som gjort att vi ligger där vi gör och att vi orkar vara starka under en hel säsong.

Hur ser planen ut de resterande fem omgångarna nu när ni redan är klara för kval?

- Just nu blir det att lägga fokus på detaljer som vi har haft lite problem med under säsongens gång. Så det blir mycket nöta detaljer inför kvalet på träningarna och testa det på matcherna som är kvar.

Skulle Sätra behålla sin serieledning säsongen ut så kommer de få välja kvalmotståndare mellan lag tre och fyra i tabellen. 

- Vi siktar såklart på att behålla serieledningen så att vi får hemmaplansfördel och äran att välja kvalmotståndare. Det är rätt tight runt kvalstrecket och vi har haft ungefär samma matchbild mot alla lagen runt strecket så vi har ingen direkt favoritmotståndare. Vi får helt enkelt se vilka som tar sig till kval och göra valet utefter det.