Produktguiden

Därför spelar Emil Johansson med en kort klubba

ANNONS

Detaljen som särskiljer världsettan från mängden: " Jag känner faktiskt inte till någon annan"

Idag blev det officiellt att KAIS Moras Anna Wijk och Faluns Emil Johansson är utsedda till världens bästa innebandyspelare för året 2019. Vad de har gemensamt, förutom att båda är hemmahörande i Dalarna? Båda spelar med Unihoc.

- Det är såklart en jättestor ära för oss att både Anna och Emil vinner priserna, vi skickar våra varmaste gratulationer till dem båda, säger Unihocs produktutvecklare Johan Jihde till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi är dock inte överraskade över utmärkelserna eftersom vi vet hur extremt skickliga båda två är, och jag tycker helt klart att rätt spelare har fått priserna. I Emils fall så har vi jobbat tillsammans i två år nu, och det har varit kul att följa hans otroliga utveckling på nära håll. Han har delar i sitt spel som ingen annan har, och han är otroligt underhållande att följa i matcherna som han spelar eftersom det alltid händer spektakulära saker som ingen annan kan bjuda på.


Emil Johansson spelar med Unihoc Carbskin 29, kryddat med hans egna val av blad (PLAYER+) och grepplinda (Top Grip grey).

- Jag är ganska okräsen när det gäller klubbor. Jag vill ha ett rakt skaft och en bra balans i klubban och det tycker jag att den har så därför passar den mig bra. När det kommer till blad är jag mer kräsen och där gillar jag hårda blad. Efter att jag testat flera blad så fastnade jag för detta. Det var lite styvare än de andra och eftersom jag lägger väldigt mycket tryck på bladet så tycker jag att detta är det som håller sig bäst, säger Emil Johansson. 

Foto: Per Wiklund

Längden på hans skaft är 92 centimeter, vilket är kortare än de flesta herrspelare använder.

- Jag testade det för väldigt många år sedan och jag tycker personligen att man får bättre kontroll och passningar med en kort klubba. Det är klart att skottet blir lidande, men spelet runt sargerna och att man kan vrida och vända lättare på planen och att man kan slå passningarna bättre nära inpå kroppen har gjort att jag fortsatt med det. Man får bollen närmare kroppen och då blir det svårt för motståndarna att ta bollen, fortsätter Johansson.

- Jag känner faktiskt inte till någon annan seniorspelare på herrsidan som spelar med 92 cm-skaft, det är snarare så att längden på klubborna ökat de senaste säsongerna och spelarna vill ha längre och längre skaft. Så på det sättet sticker Emil verkligen ut i sitt val av längd, och det är ju svårt att klaga på hans val när man ser vilken fantastisk bollkontroll han besitter, säger Johan Jihde.

Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström har fått sina egna modeller RE7 och GLNT, när kommer E22?

- Vi får väl se vad framtiden har att utvisa i Emils fall, men just nu väljer han att spela med vår populära Carbskin-klubba och det passar oss perfekt att kunna ha honom som ett av ansiktena utåt för denna toppmodell, med tanke på klubbornas otroliga popularitet, avslutar Jihde.

FAKTA

Emil Johanssons klubba: Unihoc Carbskin 29

  • Blad: PLAYER+ vit PE
  • Skaft: 100% kolfiber
  • Form: Rund
  • Flex: 29 mm (vid 300N)
  • Grepplinda: Top Grip grey
  • Färg: Vit
Du kanske även vill läsa:
Förbundskaptenen: "Det är väldigt välförtjänt"
Förbundskaptenen: "Det är väldigt välförtjänt"
Rasmus Enström: "Han är komplett både framåt och bakåt"
Rasmus Enström: "Han är komplett både framåt och bakåt"
Världens bästa spelare har skapat sin egen klubba
Världens bästa spelare har skapat sin egen klubba
Den här artikeln handlar om: