Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen: "Det är väldigt välförtjänt"

ANNONS

Förbundskapten Mikael Hills tankar om världens bästa herrspelare - Emil Johansson.

Idag offentliggjordes det att Faluns och svenska herrlandslagets Emil Johansson blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare på herrsidan. Johansson, som blir den första backen någonsin på herrsidan att få utmärkelsen, har en nyckelroll i förbundskaptens Mikael Hills landslag - och Hill hyllar den tekniska backen efter beskedet.

- Som spelare tycker jag att han är helt komplett, han har precis allt som man kan förvänta sig av en världsklasspelare. Han är bra i defensiven, han är bra i offensiven, bra passningsspel, bra fysik, bra spelsinne, han har alla plustecken man kan tänka sig. Det är väldigt välförtjänt, säger förbundskapten Mikael Hill till Innebandymagazinet.

Vad är Emil Johanssons största styrka?

- Den största styrkan tycker jag sitter i hans huvud att han alltid tävlar, att han är en vinnarskalle som aldrig ger sig. Han försöker jobba med och utveckla sig själv hela tiden både i klubb- och landslaget. En spelare som alltid driver sitt lag både i sitt sätt att vara och i sitt sätt att spela.

Hur viktig är Emil Johansson för det svenska landslaget?

- Väldigt viktig. Är man bäst i världen så är man viktig för alla lag.

Herrlandslaget har nyligen genomfört ett VM-kval där biljetten till VM i Finland säkrades. Och det är ett VM där Sverige ska försöka ta revansch efter två raka finalförluster - och där Emil Johansson kommer spela en viktig roll.

- Är han frisk och hel så är han en av våra absolut tyngsta pusselbitar, han kommer vara en spelare som kan göra skillnad.

Den här artikeln handlar om: