Foto: Per Wiklund

Rasmus Enström: "Han är komplett både framåt och bakåt"

ANNONS

Stjärnbacken Rasmus Enström delar med sig av sina tankar om världens bästa herrspelare - Emil Johansson.

Idag offentliggjordes det att IBF Faluns och svenska herrlandslagets Emil Johansson blivit utsedd till världens bästa herrspelare för 2019. Och en som hyllar Johanssons utmärkelse är lagkamraten Rasmus Enström.

- Utmärkelsen talar för sig själv. Han är en jäkligt vass innebandyspelare, han är komplett både framåt och bakåt och han lyfter sin omgivning mycket. Han kan både passa och nuförtiden kan han göra mål från alla möjliga håll och kanter. En oerhört viktig spelare för oss och det är jäkligt kul att spela med honom, säger Rasmus Enström till Innebandymagazinet.

Vad är Emil Johanssons största styrka?

- Det är väl hans driv på planen tror jag, att han kan vara både vara en spelförande back men också en avslutare i ett anfall. Han är jäkligt fysisk och orkar springa hur mycket som helst, hans största styrka är att han är som en virvelvind på planen. Han driver, tillsammans med några fler gubbar, oss i Falun framåt och han älskar att tävla och hatar att förlora. Han är aldrig nöjd heller och det är sällan han gör en dålig  match.

Hur mycket har Emil Johansson hjälpt dig i ditt positionsbyte från forward till back den här säsongen?

- Det är klart att vi har snackat en del och sen kanske inte mina brister, speciellt i början av säsongen, syntes så bra eftersom man spelade med Emil. Han kan släcka en del bränder själv om man säger så. Men det har funkat bra och förhoppningsvis har jag höjt hans spel också, vi har spelat många år tillsammans nu men framåt då.

Hur viktig är Emil Johansson för IBF Falun?

- Såklart superviktig. Han kom till oss precis när vi började bli så att vi tävlade om guld varje år och sen har han växt och växt för varje säsong till att bli världens bästa spelare nu då. Han har ju gått hela stegen från RIG till oss till att bli världens bästa spelare och han har gjort det här både med träning och talang. Sen är han ju en väldigt bra kompis också och det gör det ännu mer roligt att just han får priset.