Foto: IFF/Nikolaj Richelsen
Landslaget

Förbundskaptenens tankar efter Sveriges säkrade VM-biljett

ANNONS

Förbundskapten Mikael Hill summerar VM-kvalet för det svenska herrlandslaget.

Under helgen som gick stormade Sverige genom VM-kvalet som man gick obesegrade genom. Facit under VM-kvalet blev fyra vinster, 66 gjorda mål och 5 insläppta mål.

- Vi gjorde väl det vi kunde förvänta oss och vi fixade VM-biljetten, det var därför vi var där. Det blir lite speciella omständigheter också, vi fick lite återbud inför på grund av skador och sjukdomar och även under resans gång åkte vi på några smällar med tre stukningar och någon lårkaka. Vi var rätt brandskattade under helgens gång. Jag är nöjd att vi fixade VM-biljetten, sen var det ingen annan som trodde något annat men jobbet ska göras också. Och utifrån förutsättningarna gjorde vi det på ett bra sätt, säger förbundskapten Mikael Hill till Innebandymagazinet.

Vad fick du ut för svar av den trupp som du tog med dig dit?

- Det är alltid blandat men vi har först jobbat med vårt anfallsspel under resans gång och när man får spela på mycket direktiv så kan det bli lite krystat mellan varven. Men killarna svarade upp bra och visade att vi har en fin bredd även på toppen. Jag är relativt nöjd med vad vi fick se och utifrån de förväntningar vi hade på samlingen.

Ett utropstecken annars var 19-åriga Hampus Ahrén som slutade på en delad andraplats i den svenska poängligan under VM, bakom Faluns Alexander Galante Carlström. Och förbundskaptenen menar att det kunde blivit ännu mer gjorda poäng för Storvretaspelaren under VM-kvalet.

- Poängmässigt i underkant tycker jag. Sett till det han är inblandad i och det han skapade på egen hand så hade han inte alls den utdelningen som jag tycker att han är förtjänt av. Det är lätt att bara titta på poäng hit och dit men han gjorde väldigt bra ifrån sig spelmässigt. Hade han fått lite bättre utdelning så hade han varit uppe och nosat på Galante ännu mera, han gjorde bra ifrån sig både som forward och center.

På sina håll har det pratats om ett internationellt genombrott på A-landslagsnivå för SSL-rookien, men det är något förbundskaptenen vill vänta lite med att kalla det.

- Svårt att säga, jag tycker att vi ska vänta med de rubrikerna tills vi har mött de andra topp fyra länderna en gång till och han har varit med. Men det är klart att han verkligen var en av de som drev laget den här gången, det kan ingen ta ifrån honom. Sen om det var en rättvis måttstock eller inte är en annan sak för det är en annan nivå att möta Schweiz, Finland eller Tjeckien. Men han har inte försämrat sina aktier så kan jag säga.

Nästa punkt på programmet för herrlandslaget är ett landslagsläger som går av stapeln i juni. Och när förbundskaptenen tar ut truppen dit så kommer mer fokus att ligga på en kommande VM-trupp.

- Det kommer vara VM-truppstänk såklart med den lilla inflikningen att det kommer finnas platser tillgängliga där, men när vi tar ut den truppen så är det med VM-truppen i åtanke.

Du kanske även vill läsa:
Här är alla lag som kvalificerat sig till VM 2020
Här är alla lag som kvalificerat sig till VM 2020
Poängligan för alla svenska spelare i VM-kvalet
Poängligan för alla svenska spelare i VM-kvalet
Den här artikeln handlar om: