Sverige och Danmark kvalade sig till VM-slutspelet i helgen.
Foto: IFF
Internationellt
OS-status är den ultimata guldbiljetten för innebandyn

Det skulle finnas en annan förståelse för de stora resultaten om Sverige missionerar mot blåbärsnationerna istället för att tävla. Det skriver Innebandymagazinets grundare Magnus Fredriksson i en krönika efter helgens VM-kval.

Att ta sig till ett VM-slutspel anses oerhört lukrativt i de flesta bollsporter. Ett VM-deltagande kan ge inkomster som ett idrottsförbund kan leva på under flera år. Det är dit som innebandyn vill nå. Men följer man innebandyn på internationell nivå så vet man att verkligheten är mer komplex än så.

I Sverige drivs innebandyns utveckling av Svenska Innebandyförbundet på uppdrag av landets innebandyspelare. Så var i alla fall tanken vintern 1981/82 när vår idrott fick ett eget förbund. Men under de senaste 20 åren har spelarpyramiden ändrats ordentligt. Idag är de flesta innebandyspelare under 18 år. Det betyder att de flesta spelarna inte längre är med och påverkar idrottens utveckling. Det är några helt andra personer. Exakt för vem som dagens innebandy drivs för är en intressant fråga.

J
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: