Så var mötet mellan Pixbo Wallenstam och Höllviken

Se matchrapporten från mötet mellan Pixbo Wallenstam och Höllviken.

Felix Strandljung från Höllviken tar position i offensiv zon där han får en passning på kanten och sedan trampar han in mot mitten och lägger bollen rätt på Ted Nivestams blad som styr in bollen i öppen kasse. Strax efter utökar Höllviken till 0-2 genom mannen som gjort poäng i nu 70 raka matcher, Johannes Wilhelmsson. Matchen fortsätter i offensiv anda där Martin Ojaniemi efter en passning från ett frislag i offensivt hörn placerar bollen i kassen till 1-2. Detta var inte Lukas Eldholm i Höllviken nöjd med. Detta visar han genom att först ta sig fri ensam mot målvakten i en kontring och lyckas snudd på få in bollen bakom Lundgren i Pixbomålet. I nästkommande anfall från Pixbo bryter Höllviken bollen och ger Eldholm ytterligare ett friläge som han förvaltar genom en kylig dragning till vänster och sedan lobba bollen över målvakten till 1-3.  Höllviken fortsätter att gnugga på och efter att Stefansson i Pixbo satt bollen precis i burgaveln på ett direktskott går Höllviken till anfall och Johannes Wilhelmsson tar på sitt typiska vis in bollen i sin hook och skjuter ett dragskott rätt förbi Lundgren till 1-4. Hansson i Höllvikenmålet får ett skott mot sig direkt från ett Pixbofrislag som han räddar och returen kommer ut till målsäkra Östholm i Pixbo som skjuter ett volleyskott mot mål som Hansson på fotbollsmanér slänger sig mot och räddar med handen. Pixbo fortsätter att trycka skott mot kassen men Höllvikenförsvaret är tajt och Wilhelmsson får på en omställning bollen på vänsterkanten och trampar in i mitten där han avlossar för tredjegången under 10 minuter sitt fruktade dragskott som leder till ett hattrick från hans sida och 1-5 till Höllviken. En annan som ville fortsätta göra mål är Pixbos Ojaniemi som får en boll i felvinkel på högerkanten där håller undan Höllvikenförsvarare och skjuter in ett reduceringsmål till 5-2 med ett dragskott. Första perioden består av målexplosion där dragskotten dominerat. Pontus Karlsson Martell i Höllviken visar på andra kvaliteter när han får en passning från Wilhelmsson på vänsterkanten och drar till med ett backhandskott som heter duga, hårt och välplacerat till 2-6. Inte är Höllviken nöjda med resultatet utan Pontus Karlsson Martell visar återigen sina kvaliteter med backhand sidan när han styr in 2-7 målet från en passning som kom från bakom mål. Inte låter sig Pixbo vänta utan Stefansson vinner bollen i offensivt hörn efter starkt slit och lägger en diagonalpassning rätt igenom Höllvikenförsvaret till Jens Milesson som tar in bollen i hooken och skjuter ett lågt dragskott i mål till 3-7.

”Det hör inte till vanligheten i Höllviken” säger Johannes Wilhelmsson i SSLPLay i periodpausen på frågan om de är nöjda med sina 7 mål i första perioden. Han forsätter med att kommentera att deras spel ger dem många bra lägen som de lyckas ta tillvara på

Andra perioden startar med två mer avvaktande lag och lägre tempo där målvakterna i respektive lag står för en rad fina räddningar. Publiken i Wallenstamhallen försöker sporadiskt klappa igång till Pixbo till fler reduceringar. Höllviken ser inspirerade ut av Karlsson Martells båda backhandmål och såväl Eldholm som Strandljung har i början var sitt försök på backhandskott som Lundgren i Pixbomålet enkelt räddat. Jens Milesson får till ett dragskott från högerkanten som Hansson räddar med goda reflexer och en handparad. Milesson får ytterligare en chans i samma läge i anfallet efter och skjuter igen mot samma sida, den här gången står Stefansson välplacerad vid bortre stolpen och kan styra in reducering till 4-7. Stefansson som kämpat och visat vilja i andra perioden belönas för sitt slit och han fortsätter att egga på sina lagkamrater för ännu fler reduceringar. Reduceringen ger Pixbo ny kraft och de pressar tillbaka Höllviken och kommer på skott efter skott utan resultat.

Kombinationen Milesson och Stefansson kommer till ett vasst läge med 1 minut kvar av andra perioden där Milsesson på sitt klassiska vis skjuter ett dragskott från vänsterkanten mot mål. Bollen går strax utanför och den hårt kämpande Stefansson norpar returen och bryter in mot kassen och flyger över målvakten och försöker flygandes slå in bollen men lyckas inte riktigt. ”Vi måste vara desperata och skapa mycket lägen” säger Stefansson till SSLPlay i periodpausen som svar på frågan om vad de ska göra för att hämta ikapp underläget.

I slutet av andra perioden får Höllviken med sig en utvisning och får starta sista perioden i powerplay. Ett powerplay som Höllviken inte lyckas ta tillvara på. Pixbo gör de första 5 minuterna precis tvärt om vad Stefansson sa i periodpausen. Pixbo spelar uppställt och rullar runt runt Höllvikenförsvaret utan att komma på några vidare avslut. Pixbo lyckades under hela andra perioden stänga ut Höllviken från fler noteringar i målprotokollen men Wilhelmsson lägger en diagonalpassning som rinner rakt igenom ett uppställt Pixboförsvar till Linus Bergström som dunkar upp ett slagskott via ribban in bakom Lundgren i Pixbomålet till 4-8 ledning. I anfallssekvensen efter tekning samspelar Östholm och Anton Eriksson i ett fint anfall som resulterar i en stolpträff men närmare än så kom inte Pixbo i det anfallet. Efter målet förändras Pixbos anfallsspel och de har lyssnat in Stefanssons önskemål om mer desperation i anfallet och såväl Östholm som Milesson skjuter på i stort sett alla lägen de får.

Tränare Thomas Andersson i Pixbo väljer med 10 minuter kvar att ta en time-out för att göra desperata förändringar som ska leda till reduceringar. Han väljer att sätta ihop de båda poängspelarna Stefansson och Fritzell i samma formation samtidigt som man tar ut målvakten och spelar 6-5. Detta ger effekt i negativ bemärkelse då Eldholm kan bryta bollen på mittplan och enkelt rulla in en utökning till 4-9 i öppen kasse. Nestorsson lägger en diagonalpassning genom en fullspäckad målgård till Östholm som skjuter ett direktskott som Hansson räddar men släpper retur på. Returen flyger upp i luften och tre Höllvikenspelare går mot boll men lyckas inte hålla bort en stark Adam Persson som reducerar till 5-9. Formationsförändringarna gav till slut positiv effekt genom att Fritzell på ett direktskott lyckas skjuta in bollen förbi Stefansson som täcker målvakten Hanssons synfält och ställningen är 6-9. Fritzell lobbar in bollen till sin nye kedjekamrat Stefansson som på volley svingar till och missar precis målet och 5 min återstår av matchen. Så fort Pixbo har bollen sätter Thomas Andersson in sin mest offensiva femma för att göra mål. På samma vis sätter han in en defensiv femma när Höllviken har bollen för att vinna tillbaka den. Denna taktiken ger effekt då den offensiva femman håller sig pigg och Adam Persson kan återigen göra mål till 7-9. Detta efter att Höllvikenspelare spelat in bollen i mitten där Persson bara står och tar emot bollen. Detta resulterar i att Höllviken visar på lite desperation och tar en time-out för att kunna snacka ihop sig och bibehålla ledningen. Efter en tuff duell framför Höllvikens mål vinner Höllvikens nyförvärv Axel Rasmussen bollen och lyfter in sitt första mål i SSL från eget målgård i öppen kasse till 7-10. Efter det målet rinner kampviljan ur Pixbospelarna och Wilhelmsson kan göra sitt fjärde mål i öppen kasse till 7-11 efter att ha skjutit från egen planhalva och vunnit bollen