Pixbo-Höllviken 7-11
Foto: Per Wiklund

Höllviken tände segercigarren i Wallenstamhallen

ANNONS

En magisk förstaperiod bäddade för tre poäng till Höllviken när laget bortaslog Pixbo Wallenstam med 11-7.

Höllviken har länge dansat runt bottenstrecket i SSL Herr men tycks nu ha hittat formen. Under söndagen kom nämligen lagets andra raka seger när man bortaslog Pixbo Wallenstam i en match som blev ett riktigt målkalas. 7-3 efter en period blev till slut 11-7 för Höllviken som nu står på 25 inspelade poäng.

- Väldigt skönt att vinna såklart. Det kommer väl lite smått oväntat, vi har haft tufft mot Pixbo innan så det var extra skönt, säger Höllvikens Johannes Wilhelmsson till Innebandymagazinet.

Eran förstaperiod, är det säsongens bästa förstaperiod för eran del?

- Svårt att säga såhär men det skulle jag nog kunna tro. Vi har ju haft väldigt bra starter nu på senaste och det är väldigt skönt, sen gör vi många mål idag också så skönt med en bra start.

Wilhelmsson nådde även en egen milstolpe idag. Hans fyra mål och två assist förkunnade att forwardsstjärnan nu gjort poäng i 70 raka matcher i SSL.

- Det är klart att det är kul att nå 70 matcher men det är inget jag tänker på så jättemycket, det är bara en bonus nu så länge det fortsätter.

Men du jag måste fråga, den där målgesten ni gör när ni höjer klubborna till skyn. Vad är det?

- (skratt) Det kommer egentligen från träning, det är vår femma som brukar göra den när vi vinner träningarna och gör lite mål på träningar och sånt. Det är egentligen att vi tänder en segercigarr. Där är sanningen, och det gör vi gärna fler gånger.

Med dagens seger inräknad så börjar Höllviken skapa sig lite marginal ner till bottenstrecket, men Wilhelmsson menar att det inte känns lugnt än.

- Nej lugnt känns det inte men lugnare känns det för varje poäng. Lite andrum ni för tillfället men det kan ändra sig kvickt så det är bara att fortsätta kämpa på.


Du kanske även vill läsa:
Höllvikenstjärnan når stora milstolpen
Höllvikenstjärnan når stora milstolpen