Foto: Per Wiklund
Internationellt

Efter konflikten - han ska leda Tjeckiens herrar under VM 2020

ANNONS

Nu står det klart vem som kommer leda Tjeckiens herrar under VM 2020.

Innebandymagazinet har tidigare rapporterat om den konflikt som blossat upp i det tjeckiska landslaget där flertalet stjärnor tackat nej till nästa veckas VM-kval där anledningen är att stjärnorna inte vill spela under förbundskaptenen Petri Kettunen.

När Innebandymagazinet pratade med Linköpings stjärncenter Matej Jendrisak så förklarade han bland annat det var efter Euro Floorball Tour under hösten 2019 som problemen blev för stora och att han därefter tog beslutet innan jul att avsluta landslagskarriären under Petri Kettunen.

- Jag slutar under Petri Kettunen, sa Matej Jendrisak till Innebandymagazinet då.

Jendrisak förklarade också att VM 2020 i Finland inte var aktuellt så länge som Kettunen var förbundskapten - och att han även var tveksam till en återkomst efter det att Kettunen avslutat sin sejour i det tjeckiska landslaget.

- Jag är inte yngst nu så jag kan tappa min position i landslaget helt. Jag ska ha nivå för att spela i landslaget men ingen vet vad som händer om ett halvår eller år, det kan vara klart för mig.

Spekulationerna kring vad som skulle ske kring det tjeckiska landslaget och Petri Kettunen har därefter varit stora, men nu meddelar det tjeckiska innebandyförbundet att det blir Petri Kettunen som ska leda laget under VM i december. Detta bekräftades under ett möte som hölls igår(lördag) där den verkställande kommittén sammanträdde och tog beslutet.

- Verkställande kommittén bekräftade huvudtränaren Petri Kettunen, säger Václav Culka till Ceskyflorbal.

Culka fortsätter att berätta att man diskuterat olika alternativ och övervägt omständigheterna men kommit fram till att fortsätta arbetet med Petri Kettunen. Han berättar också att den kommande VM-truppen kan komma att se annorlunda ut jämfört med tidigare trupper men att det ska finnas erfarenhet från tidigare VM där samt att det kommer finnas spelare med från det tjeckiska U19-landslag som tog VM-guld 2019.


Fotnot: Innebandymagazinet var tidigare i kontakt med Petri Kettunen som inte ville uttala sig om situationen.

Du kanske även vill läsa:
Stor konflikt i tjeckiska landslaget - stjärnorna slutar
Stor konflikt i tjeckiska landslaget - stjärnorna slutar
Den här artikeln handlar om: