Växjö-Pixbo Wallenstam 5-7
Martin Östholm blev tremålsskytt.

Pixbo Wallenstam vann igen trots "ovårdat spel"

"Det var en ganska hafsig match, i alla fall från vår sida"

Mötet mellan Växjö och Pixbo inleddes med högt tempo och mycket fart från båda lagen. Innan en minut av första perioden har passerat så tar Martin Östholm en monster löpning från egen planhalva och på egen hand skickar in 1-0 till Pixbo. Adam Persson hittar sedan Jens Milesson som tar skott centralt utifrån och ser till att Pixbo går upp i en 2-0 ledning. Pixbo fortsätter att spela med mycket fart och har ett par vassa målchanser. Växjö spelar mycket på kontringar och är nära att reducera när Samuel Folkesson Algman är nära på att få in en styrning framför mål. I slutet av första perioden spelar Jesper Sankell fram till Markus Johnsson som står placerad framför mål och stänker upp bollen i krysset och reducerar till 1-2 för Växjö.

Andra perioden inleds med mycket känslor och tuffa närkamper. Gustav Fritzell spelar till Martin Östholm som smäller upp bollen stenhårt i nättaket bakom Viktor Kastengren och ökar på ledningen till 3-1 för Pixbo. Jesper Sankell tar en löpning från egen planhalva, rundar Jens Milesson och tar sig in från vänster och lyfter in bollen i mål och reducerar till 2-3 för Växjö. Båda lagen skapar mycket chanser fram och tillbaka. Växjö kvitterar när Jesper Sankell fintar skott utifrån och hittar Manuel Engel som enkelt lägger in 3-3 för Växjö i öppet mål. André Andersson åker på hög klubba i eget straffområde vilket resulterar i straff för Pixbo. Oskar Weissbach är helt iskall när han lägger in 4-3 på straff för Pixbo. Adam Persson hittar in till Andreas Stefansson som sätter 5-3 för Pixbo. I slutet på andra perioden är Markus Johnsson nära att sätta ett tungt skott utifrån för Växjö. Vid slutsignal drar Manuel Engel i Växjö på sig en utvisning för hårt spel.

Pixbo startar den tredje perioden med spel 5 mot 4. Växjö lyckas in stå upp emot Pixbos powerplay när Jens Milesson spelar Gustav Fritzell som trycker upp bollen i krysset och sätter dit 6-3 för Pixbo. Pixbo fortsätter att trycka på mot Växjö. Martin Östholm trycker in sitt tredje mål för matchen när han sätter dit 7-3 för Pixbo efter en pass från Fabian Lindbäck. Markus Johnsson reducerar till 4-7 för Växjö när han stänker in ett volleyskott efter en lobb pass från Karl-Johan Ahlroth. Jesper Sankell plockar upp bollen på egen planhalva och likt sitt första mål tar en löpning och skickar in bollen i krysset med ett fint skott utifrån och reducerar ytterligare till 5-7 för Växjö. Växjö tar timeout och väljer att plocka ut målvakten. Det räcker inte och Pixbo säkrar segern med slutresultatet 7-5.

- Det var en ganska hafsig match, i alla fall från vår sida. De är väldigt bra på att kontra och jag tycker vi bjöd dem till att få göra det genom att spela ganska ovårdat. Speciellt över mittplan. Men vi var lite effektivare än dem så det var skönt att vinna, säger Pixbos Adam Persson till Innebandymagazinet.

Vad tyckte du om det schweiziska domarparet (Corina Wehinger och Sandra Zurbuchen) som är de första kvinnliga domarna någonsin att döma i herrarnas SSL?

- Ja, det var väl några grejer som man kanske är van vid att få frislag för. De släppte på lite mer. Men överlag var det helt okej!

Matchfakta: Växjö-Pixbo Wallenstam 5-7