VISBY-WARBERG 3-7
Foto: Per Wiklund

Westergren: "Vi har ett mentalt övertag på dem"

ANNONS

Warbergs kapten Robin Westergren om 7-3-segern mot Visby idag.

- Det känns jätteskönt, framför allt att vi kan spela så kontrollerat som vi gör i andra och tredje perioden. Vi släpper in några mål i första perioden men sedan snackar vi ihop oss och kommer ut jättestarkt i andra och tredje. Det känns som vi är det starkare laget, säger Robin Westergren till Innebandymagazinet.

Vad var det som gjorde er starkare än Visby idag?

- Det är svårt att trycka på men vi kändes stabila i försvarsspelet. Det gjorde inget att de hade bollen. Jag vet inte vilka som hade övertaget mest, men vi kände oss trygga i det uppställda spelet och stängde ner dem ganska bra.

”Mindre taktik och mer hjärta” sa tränaren Kent Göransson inför matchen, visade ni hjärta idag?

- Inte så mycket i första perioden, där var vi svaga, och det är svårt att säga varför. Men sen höjer vi upp oss i allting. Vi sa i pausen att vi måste utstråla det som vi har pratat om. Mer energi och mer hjärta. Jag tycker vi kommer ut starkt och pushar varandra riktigt bra. Vi täcker mycket skott och kämpar för varandra.

Nu har ni vunnit alla tre matcher mot Visby den här säsongen, de verkar passa er bra?

- Ja, vi mötte ju dem även förra året och lyckades lösa dem ganska bra då också. Vi har många raka vinster mot dem och det är klart vi tar med oss det inför matchen. Vi sa också att vi har ett litet mentalt övertag på dem. Deras spelstil kanske passar oss. Självklart har vi en bra känsla när vi kliver in mot Visby.

Av de kommande fyra matcherna har ni tre på hemmaplan, är det en fördel?

- Vi känner att vi inte riktigt har kommit upp i hemmaspelet som vi hade önskat. Nu möter vi Helsingborg nästa och där har vi en bra chans at vinna om vi gör rätt saker. Det vore skönt att vinna mer hemma och ge tillbaka till publiken, vi har haft jättebra publik hela säsongen trots lite sämre resultat på hemmaplan.

Matchfakta: Visby-Warberg 3-7

Video: Se Visbys två supermål i första perioden:

Du kanske även vill läsa:
Tre blytunga poäng för Warberg i bottenfinalen
Tre blytunga poäng för Warberg i bottenfinalen