VISBY-WARBERG 3-7

Tre blytunga poäng för Warberg i bottenfinalen

Så var det livsviktiga bottenmötet mellan Visby och Warberg.

Första perioden inleds med ett konstnummer som ger resultatet 1-0. Visbys Wilmer Viinamäki slår en, allt annat än snäll, passning till Tommy Bolin som tar ner bollen på bröstet och slår in den i mål på volley. Warbergs nya frima: Johansson/Erheden svarar snabbt. Alexander Johansson driver bollen runt målet och serverar Filip Erheden fram till 1-1. Även Visby har en etablerad firma. Ännu en gång så serverar Wilmer Viinamäki en bra löpande Tommy Bolin som inte gör ett enda misstag när han prickskjuter in 2-1 till Visby. Men i första perioden så går det knappt att skilja lagen åt. Alexander Johansson ser ut att vara en väldigt bra värvning av Warberg. Ännu en gång serverar han en boll från bakom målet fram till en fristående Warbergspelare, denna gången till Tom Carlsson som enkelt placerar in 2-2. Wilmer Viinamäki visar att han inte bara kan servera fina passningar utan att han även är en notorisk målskytt när han, mellan benen(!), placerar in 3-2 till Visby.

Ett avigt skott från Robin Blåberg och ett svagt ingripande från Visbys målvakt Martin Stolt gör att 3-3 blir starten på andra perioden. Efter att ha varit helt osynlig i matchen innan så är Mattias Kongstad tillbaka i målprotokollet. Matchen har vänt och Warberg är för första gången i ledning, 3-4. Andra perioden är inte mer händelserik och 3-4 står sig perioden ut.

Tredje perioden inleds med ett väldigt högt tempo med ett bra närkampsspel. Något som också resulterar i många kontringar och ett hafsigt spel. Mattias Kongstad kliver fram när det gäller som mest och skjuter in 3-5 för gästande Warberg. En kontringssituation gör att Visbys målvakt Martin Stolt får en smäll mot huvudet och blir liggandes i flera minuter. Han får lämna planen och Rasmus Ekström får ersätta 7 minuter in i sista perioden. Jesper Larsson stoppar Kasper Brobys löpväg och matchens första utvisning är ett faktum. Warbergs boxplayspel är, till skillnad av hur det brukar vara, väldigt bra och dem reder ut utvisningen utan problem. Nästa mål kommer via en kontring där Simon Nilsson driver upp bollen och serverar Birgersson den yngre fram till 3-6. Direkt efter så blir Mattias Kongstad utvisad när han helt reflexmässigt stoppar bollen med hög klubba. Även denna utvisning reder Warberg ut. Mattias Kongstad kan noteras för sitt tredje mål denna matchen när han fastställer resultatet i matchen till 3-7.

Matchfakta: Visby-Warberg 3-7