Visby-Warberg, 17.00
Foto: Magnus C Lydahl

”Vi kommer gå in som att det är sista matchen”

ANNONS

Formstarka Visbyforwarden inför lördagens bottenfinal i SSL mot Warberg.

Håll koll på nummer 76 i Visby i eftermiddag. 28-årige rightskytten Markus Jovic stod nämligen för tre mål och en assist i senaste matchen när gotlänningarna bortaslog bottenkonkurrenten Höllviken, efter fint samspel med Daniel Gonzalez Palm. Nu väntar ytterligare en otroligt viktig match när Warberg står för motståndet i eftermiddag.

- Det kan man lugnt säga. Det är viktiga poäng som står på spel, säger Markus Jovic till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Man kan nog förvänta sig ganska vaksamt spel, men också mycket känslor och vilja. Det är en viktig match för båda lagen som verkligen kommer gör allt för att vinna och göra det svårt för det andra laget. Det kommer bli mycket kamp.

Två förluster mot Warberg tidigare (11-4 hemma och 8-7 borta), vad är det som inte har fungerat i de matcherna?

- Det är svårt att säga. Det känns som det är två helt olika matcher. Den första var en riktig plattmatch från vår sida och den speglar inte alls hur vi vill spela innebandy. I Varberg gjorde vi en bättre match. Vi kom dit med svajigt självförtroende men gjorde en bra match där och det känns som det var väldigt mycket tillfälligheter som avgjorde till deras favör. Jag tycker vi går in i den här matchen med en god känsla, särskilt efter segern senast i bagaget. Det känns som vi är på gång.

Vinst mot Höllviken senast, vad gjorde ni bra i den matchen?

- Vi hade en bra dag och fick bra utdelning. Det kändes överlag som att vi var hetare än dem. Framför allt gjorde vi en bra tredjeperiod, den var kontrollerad från vår sida och vi knöt ihop säcken på ett bra sätt. Det är absolut något vi tar med oss.

Tre mål från din klubba blev det då, hur känns formen?

- Det är klart att det var skönt att få göra det. Nu är det en ny match, men det är klart man går in med en god känsla, precis som hela laget gör.

Dagens match är som sagt viktig, men hur viktig är den? Känns det avgörande för er att vinna och inte släppa iväg Warberg?

- Det är en viktig match, mycket står på spel, men det är ändå fortfarande januari. Det är inte så att säsongen tar slut imorgon oavsett resultat. Men vi kommer gå in som att det är sista matchen, även om det inte är det. Det är den inställningen vi kommer ha.

Du kanske även vill läsa:
Livlinorna krymper för Warberg
Livlinorna krymper för Warberg