Foto: Per Wiklund

Livlinorna krymper för Warberg

ANNONS

Det blev förlust för Warberg igår - och nu krymper SSL-livlinorna allt mer för Warberg.

Säsongens tredje västkustderby mellan Warberg och Pixbo Wallenstam spelades under gårdagskvällen, och det blev ytterligare en förlust för Warberg som fortsatt parkerar på nedflyttningsplats i SSL Herr.

- Pixbo är bra, de är otroligt bra på att göra mål och vi är mindre bra på att göra mål. De vinner välförtjänt även om jag tycker att siffrorna är alldeles för höga, säger Warbergs tränare Kent Göransson till Innebandymagazinet och fortsätter och menar att han tyckte att laget byggde upp lite momentum i den andra perioden när man reducerade till 3-4:

- Vi har lite slagläge när det står 3-4. Det är synd att de får 5-3 innan pausen men vi börjar bra i sista perioden och har chanser. Sen sticker de upp och gör 6-3 och där dog matchen lite.

Tabelläget - Bottenstriden

11. Sirius - 20 poäng
12. Höllviken - 20 poäng
-----------------------
13. Warberg - 18 poäng
14. Visby - 15 poäng

Men för Warberg handlar det nu om att kunna ladda om snabbt. Redan imorgon väntar en ny match för laget och det är inte vilken match som helst heller utan man ställs mot jumbon Visby i en riktig sexpoängsmatch.

- Den har vi börjat ladda för, det gjorde vi direkt efter matchen igår. Det känns jäkligt inspirerande att åka dit och möta dem och det är en match som verkligen har stor betydelse.

Men livlinorna börjar allt mer ta slut för Warberg och Göranssons mannar är medvetna om betydelsen av poängen som står på spel imorgon.

- Den gamla klyschan att säsongen är lång, den lever fortfarande på något sätt. Klart vi är medvetna om vilka vi möter och betydelsen av poäng, vi måste ha mer poäng än vad vi har idag för att överhuvudtaget hålla oss kvar och ta oss upp i tabellen minst ett steg. Det är vår ambition att göra det, sen kan vi bara påverka vår egen insats och vi kan inte påverka vad andra håller på med på något sätt.

Känner du av någon oro i truppen av att ni ska falla ur?

- Vi ligger exakt där vi är tippade och det har vi varit medvetna om hela säsongen att vi är ett lag som kommer vara någonstans i de nedre regionerna, så det har jag inte märkt av. Det borde jag ha känt av i så fall. Det är mer ett go att det här är något vi gör tillsammans.

Vad tror du att ni behöver göra taktiskt för att plocka tre viktiga poäng imorgon?

- De här matcherna handlar mindre om taktik och mer om hjärta och känslan av att vara där och vara som bäst för dagen än att rita pilar till höger och vänster. Det handlar mindre om såna saker i såna matcher och mer en kamp.

Du kanske även vill läsa:
Därför skiftade målvakterna med varandra hela tiden i västkustderbyt
Därför skiftade målvakterna med varandra hela tiden i västkustderbyt