Foto: Per Wiklund

Stjärnans framtid klar - här ska Matej Jendrisak spela

ANNONS

Den tjeckiska centerstjärnan har gjort sitt klubbval för kommande säsonger.

Nyligen kunde vi berätta om den stora konflikt som blossat upp i tjeckiska herrlandslaget där flera spelare har valt att tacka nej till spel i VM-kvalet. Centerprofilen Matej Jendrisak vägrar spela i landslagströjan så länge Petri Kettunen är förbundskapten.

- Jag slutar under Petri Kettunen, sa Jendrisak till Innebandymagazinet

Men i klubben Linköping stormtrivs den storvuxne 30-åringen. Nu står det klart att Matej Jendrisak, som kom till Linköping 2014 och sedan dess har varit en av lagets klart lysande stjärnor, förlänger med klubben flera år framöver. Det berättar Linköping i ett pressmeddelande. Kontrakt är skrivet på 2+1 år.

- Mitt första val har hela tiden varit att vara kvar i Linköping men under sommaren och hösten har vi funderat en hel del på vår framtid och om vi skulle flytta hem till Tjeckien. Men under julen bestämde vi oss att stanna i Sverige och Linköping och motivet är framförallt att jag tror jättemycket på Linköping som klubb och att jag känner att jag fortsatt kan utveckla mitt spel och då vill jag göra det med och mot de bästa spelarna i världen.

Målet är att ta SM-guld med Linköping, något han också tror att han kommer hinna göra.

- Absolut, och det var just därför jag valde att stanna i klubben och skriva ett längre kontrakt. Ge det några år men jag tror vi kan gå hela vägen till ett guld inom en snar framtid.

FAKTA

Matej Jendrisak

  • Ålder: 30 år (född 1989)
  • Säsonger Linköping: Kom till klubben 2014 (inne på sjätte säsongen)
  • Meriter Linköping: 217 matcher och 288 poäng i SSL (dubbla SM silver och utsedd till ligans bäste center)
  • A-Landskamper: 112 st
  • Moderklubb: Torpedo Havirov
Du kanske även vill läsa:
Stor konflikt i tjeckiska landslaget - stjärnorna slutar
Stor konflikt i tjeckiska landslaget - stjärnorna slutar
Den här artikeln handlar om: