SSL herr
Foto: Per Wiklund

SSL-tränaren hyllar motståndarnas världsback

ANNONS

Det är dags för Linköping att ställas mot Falun - och inför mötet väljer tränaren Johan Astbrant att hylla en av Faluns spelare.

Linköping kryper allt närmre en slutspelsplats i tabellen när man efter en skakig start nu ser ut att alltmer få ordning på spelet.

- Senaste 14-15 matcherna så är det väl egentligen bara två plumpar som verkligen sticker ut med Helsingborg hemma och Jönköping hemma som jag tycker är två riktiga bottennapp. Annars tycker jag att vi har spelat en bra innebandy, vi slog Storvreta hemma i sudden och sen åkte vi på den snöpliga förlusten borta mot dem efter att vi gjort en jättebra match. Vi var bra mot Falun borta men deras skicklighet ligger en nivå högre. Någonstans har vi spelat bra över tid men sen har inte resultaten gått våran väg och jag är inte dummare än så att jag fattar att det handlar om att vinna matcher, men vi hoppas att det vi börjat bygga på och även nu med Gilleks intåg att vi någonstans är på rätt väg och att vi följer den planen och inte börjar ändra om och backa hem och bara försvara oss, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Innebandymagazinet.

Linköping kommer annars till dagens bortamatch med en stark 4-1 seger över Mullsjö i ryggen.

- Jag tycker personligen att vi sköljer över Mullsjö. Efter förstaperioden kan det stå fyra-fem noll till oss men deras målvakt gör några fantastiska räddningar plus att vi har något ramskott. Spelmässigt är den matchen riktigt bra, sett över 60 minuter är det en match som inte ska leva i slutet som den mer eller mindre gör när de reducerar till 1-2. Men kollar man statistik så är det det som varit problemet att vi varit för ineffektiva.

Men att det är en tuff motståndare som idag ställer upp i Linköpings Sporthall råder det ingen tvekan om

- Falun är ett jättebra lag och det jag imponeras av är också att de spelar en riktigt bra innebandy, en innebandy som jag tycker utvecklar sporten. Jag tycker att det finns andra lag i serien med minst lika bra trupper som, visst de vinner inget snack där, men jag tycker inte att de utvecklar sporten så mycket. Det tycker jag Falun gör på ett fantastisk bra sätt.

Astbrant väljer också att plocka ut landslagsbacken Emil Johansson och hyllar honom inför dagens match.

- Jag brukar säga att de som tycker att Emil Johansson är världens bästa spelare... jag tror inte ens de förstår hur bra han är. Han är galet bra, det finns ingen spelare som är i närheten av honom i världen. Så det blir en tuff nöt att knäcka.

Men vad ska ni göra för att knäcka den nöten?

- Oftast när man möter lag som Storvreta och Falun så pratar man mycket om tight försvarsspel och ett starkt omställningsspel men det tror jag inte är kontentan. De är för bra så får de mala på så får de till sist utdelning, vi behöver hota i spelet med boll. Inte bara spela ett lågt possessionspel utan vi måste spela runt deras sista tredjedel för att kunna hota deras försvarsspel. Göra mer än att bara försöka bolla av tid för då kommer de ändå vinna i slutändan. De gånger som vi har kunnat ta poäng eller vunnit mot dem så har vi varit just extremt bra i spelet med boll.