Snackisen
Foto: Skärmdump från iBIS/Per Wiklund

Därför skiftade målvakterna med varandra hela tiden i västkustderbyt

ANNONS

Pixbo vann västkustderbyt mot Warberg i en match där man alternerade på målvaktspositionen genom hela matchen.

Under gårdagskvällen spelades säsongens tredje västkustderby mellan Warberg och Pixbo Wallenstam i SSL Herr, och precis som de föregående matcherna slutade kvällen i en seger för Pixbo Wallenstam som den här gången vann med 8-3 på bortaplan.

- Det är alltid skönt att vinna ett västkustderby. Tre av tre i år vilket ser man till trupperna så tycker jag att vi ska vinna de här matcherna, men det ska spelas om det och det är lite speciellt med ett derby. Skönt att ta hem segern, säger Pixbomålvakten Jon Hedlund till Innebandymagazinet.

Men den som såg västkustderbyt måste nog ha funderat både en, två och tre gånger på vad som skedde i målburen. Jon Hedlund och kollegan Kalle Lundgren bytte nämligen frekvent plats i målet under matchens gång och tittar man på det officiella matchprotokollet så är det fyllt av målvaktsbyten.

När Innebandymagazinet frågade Jon Hedlund om vad tanken var bakom detta så var målvakten fåordig.

- Jag vet inte.

Du vet inte? När fick du reda på att ni skulle göra så här?

- I förrgår kanske så blev vi informerade om det.

Hur tyckte du att det fungerade?

- Nej inga kommentarer.

Istället så får Pixbos tränare Thomas Andersson förklara sina tankar bakom de oortodoxa målvaktsbytena.

- Vi tror att det här kan hända fler gånger. Varför ska en målvakt stå hela matchen har jag tyckt i många år, säger Thomas Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter att förklara att det här kan vara ett sätt att slussa in andramålvakten Kalle Lundgren bättre på målvaktspositionen:

- Jag har känt att det är lite stort glapp mellan de här två. Jon är uttalad förstamålvakt och har varit det i Pixbo i många år, det är svårt att få in andramålvakten och jag tror att det här kan vara ett litet sätt att få in honom och få dem att lyfta varandra. Jag tror det är en bra grej för Jon också, men nu får vi utvärdera efter denna matchen och se.

Själva bytena tycker Andersson gick bra. Men ifall det blir en liknande lösning på söndag när Pixbo Wallenstam ställs mot Växjö vet han inte.

- Jag vet faktiskt inte. Som sagt jag, Tim(Wiklund) och Tjusberg(Per) får prata ihop oss och se vad vi tycker och sen även prata med målvaktstränaren. Och sen får vi se om det blev en gång ingen gång eller om vi rullar vidare.

För Jon Hedlund är fokus annars flyttat till matchen mot Växjö där laget har revansch att utkräva.

- Det ska bli kul att åka ner till Växjö igen. Vi åkte på stryk där sist och vi har lite revansch att utkräva på dem. Men på bortaplan brukar det bli tufft och täta matcher mot Växjö och det ska bli roligt att få bekänna lite färg där, avslutar Hedlund.

Matchfakta: Warberg-Pixbo Wallenstam 3-8