Foto: Magnus C Lydahl

Ska drömmen om ett nytt SSL-kontrakt leva vidare för Visby?

ANNONS

Visby har en viktig vecka framför sig i bottenstriden i SSL Herr.

Bottenstriden i SSL Herr intensifieras när de resterande omgångarna nu krymper i ett allt större tempo. Och för jumboplacerade Visby väntar nu två viktiga matcher den här veckan när man först ställs mot tolfteplacerade Höllviken ikväll - och därefter trettondeplacerade Warberg på lördag.

- För oss är det en viktig match. Det börjar dra ihop sig nu, det ska bli kul och den här matchen eller framförallt den här veckan betyder som sagt mycket för oss om vi ska haka på tåget, säger Visbys Wilmer Viinamäki till Innebandymagazinet.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson menar att det här är en måstematch för er, håller du med?

- Måstematch och måstematch, det handlar om tre poäng precis som alla andra matcher. Men det är väl Höllviken och Sirius som ligger närmast strecket så det är klart att den blir lite extra viktig.

Men först Höllviken och sen Warberg, känner ni någon anspänning att ni måste plocka poäng i de här två matcherna som väntar?

- Jag kan bara prata för mig själv men det är väl ingenting som vi pratat om, det är det inte. Man vet också om tabelläget och det är väl tio-elva matcher kvar. Men vill vi spela i SSL nästa år så behöver vi börja vinna matcher.

På 21 matcher har det blivit 4 vinster för Visby, och exakt vad som gjort att laget haft så svårt att vinna matcher vet inte Viinamäki.

- Det är väl lite blandat från match till match men jag kan ändå tycka att vi har ett par matcher där vi ändå har spelat bra och det varit jämnt och där vi har tappat det på slutet. Så jag vet inte exakt vad det är, men när vi är bra så skulle vi behöva få lite mer utdelning av det. Det känns som att så fort man slappnar av lite eller gör något misstag så ringer det bakåt och vi kanske inte straffar motståndarna på samma sätt.

Vad tror du att ni behöver göra ikväll för att lyckas plocka poäng?

- Vi behöver tro på vårt lag och tro på att vi kan vinna matcher. Vi har mött Höllviken två gånger tidigare och vi har vunnit en och tappat en i slutet. Vi vet att spelar vi bra så kommer det vara jämnt och gör vi en hundraprocentig insats så är jag övertygad om att vi kommer vinna.

Vad talar för att Visby är ett av lagen som spelar i SSL även nästa säsong?

- Jag tror att vi vill spela i SSL mycket mer än de andra klubbarna. Min känsla är att vi är väldigt nära och vi behöver bara komma över det där sista steget och gör vi det så tror jag att det kan börja lossna.

Du kanske även vill läsa:
Ska Höllvikens rutin bära laget till nytt kontrakt?
Ska Höllvikens rutin bära laget till nytt kontrakt?