Foto: Magnus C Lydahl

Ska Höllvikens rutin bära laget till nytt kontrakt?

ANNONS

Det vankas en viktig match i bottenstriden när Höllviken ställs mot Visby.

Bottenstriden i SSL Herr har blivit ett riktigt getingbo där Sirius, Höllviken och Warberg alla ligger bara två poäng från varandra och där jumboplacerade Visby har åtta poäng till säker mark. Och det vankas en poängmässigt viktig match idag när Höllviken och Visby nu drabbar samman, och Höllvikens poängkung Johannes Wilhelmsson menar att lagets tabelläge just nu är tufft.

- Det är väl ett relativt tufft läge just nu. Vi är inte direkt så betryggande med situationen vi har idag, det är som du själv säger tajt neråt men också hyfsat tajt uppåt när man kikar i tabellen. Det är inte helt kört än, säger Höllvikens Johannes Wilhelmsson till Innebandymagazinet.

Finns det någon oro i laget att ni ska trilla ur SSL?

- Inom laget och truppen i sig så är det inget man snackar om, eller vi snackar inte om det utan vi försöker se en match framåt i taget och försöker vinna dem och sen ta det för vad det blir. Jag skulle väl också säga att vi absolut av lagen i botten är det mest rutinerade laget av att vara i botten. Vi vet hur det känns och det finns även en trygghet i att ha den rutinen.

Även fast det kanske inte är jättekul att ha just den rutinen..

- Kanske inget man strävar efter att ha men när man väl är där så är det rätt bra att ha det i bakhuvudet och sen utnyttja det.

Och idag väntar alltså en riktig viktigt match för Höllviken när man ställs mot Visby på hemmaplan i Halörhallen.

- Det är såklart en viktigt match. Först och främst är det lite av en måstematch för Visby men också för vår del. Som du själv säger så har vi bara två poäng ner till Warberg och vi vill såklart utöka det och då är matchen mot Visby väldigt viktig.

Med tanke på ert, på Visbys, på Warbergs jämna tabelläge. Hur viktiga är poängen som står på spel idag skulle du säga?

- Som situationen visar sig så är det väldigt viktigt. Det är inte bara tre poäng utan vinner vi så får ju Visby inga poäng heller, lite av en sexpoängsmatch. Men det är inget som påverkar en direkt och det är inte så att man tar i mer eller gör något annorlunda mer än att bara spela på.

Vad tycker du talar för att Höllviken är ett av lagen som spelar i SSL även nästa säsong?

- Lite som jag var inne på tidigare att vi är de som har mest rutin av lagen som är i botten och härjar och det tror jag är en viktig faktor, för många lag kan vara väldigt stressade och nervösa av att just trilla ur och allt vad det innebär. Sen så tycker jag att vi helt klart är topp-12 i SSL så även det talar för att vi ska stanna kvar.