Pixbospelaren stängs av efter den hårda tacklingen

ANNONS

Juridiska Nämnden har kommit fram till ett beslut efter förra veckans stora snackis och Pixbospelaren Martin Ojaniemi stängs av.

Pixbospelaren Martin Ojaniemis tackling mot Kalmarsundsstjärnan Marcus Johansson i förra veckans SSL-match blev en stor snackis. Situationen ledde inte till någon utvisning i matchen men incidenten blev rapporterad till Videogranskningsnämnden som beslutade att rapportera det vidare till Juridiska Nämnden.

På onsdagskvällen kom Juridiska Nämndens beslut och Pixbobacken stängs av 3 matcher.
- Den videosekvens som åberopats ger stöd för att Martin Ojaniemi medvetet utdelar en tackling på det sätt som anmälaren gör gällande. En tackling mot bortvänd spelare innebär enligt nämndens mening en förhöjd risk för skada, skriver SIBF på sin hemsida.

- Genom att utdela tacklingen med axeln måste Ojaniemi i vart fall ha insett att tacklingen skulle träffa på motspelarens överkropp. Enligt JN:s mening har Martin Ojaniemi genom att utdela tacklingen förhållit sig likgiltig inför risken att den skulle träffa motspelaren i huvudet. Tacklingen har medfört smärta hos motspelaren.

Ojaniemi är avstängd till den 13 oktober och missar Pixbos två kommande matcher mot Växjö och Höllviken eftersom han redan missat en match under utredningen.

Läs hela beslutet här