För andra säsongen i rad värvar Endre en av Sveriges största talanger från RIG Umeå.
Foto: Endre IF

En av Sveriges största talanger har gjort sitt val

ANNONS

RIG-spelaren Wilma Johansson har varit ett hett villebråd under silly season och nu har hon gjort sitt val.

En av Sveriges största talanger på damsidan Wilma Johansson är klar för Endre. Trots att hon bara är 18 år har hon redan spelat 5 säsonger i allsvenskan och den senaste säsongen blev hon utlånad från RIG Umeå till Dalen för att hon var för bra för att spela i allsvenskan enligt RIG-lärarna. Något som bara hänt två gånger tidigare med Emil Johansson och Alice Granstedt. I Dalen gjorde hon succé och totalt blev det 20 poäng på lika många matcher. Dessutom har Johansson varit en nyckelspelare i U19-landslaget och var med och vann VM-guld förra året.
- Endre är en förening som jag har hört mycket bra om och som har ett gott rykte. Ett kännetecken för Endre IF är den trogna hemmapubliken som jag ser framemot att spela inför. Jag är en spelare som trivs allra bäst på offensiv planhalva och gärna med mycket boll. Mina främsta styrkor är min teknik, spelförståelse och vinnarskalle, säger Johansson i ett pressmeddelande och fortsätter berätta om sina förväntningar på den kommande säsongen:

- Mina förväntningar är att komma till ett lag som vill fortsätta utvecklas och vara med att utmana om guldet. För att bidra med de kvaliteter jag har hoppas jag ingå i en producerande formation med stort bollinnehav och högt bolltempo.

Det börjar bli tradition att Endre värvar Sveriges största talanger då man inför den nyss avslutade säsongen värvade Johanssons ett år äldre skolkamrat Ellen Bäckstedt.
- Det ska bli jättekul att spela med Ellen (Bäckstedt) igen. Vi är olika spelartyper och kompletterar varandra väldigt bra så det ska bli kul att se hur vi kan hantera SSL tillsammans, om vi nu hamnar i samma formation.

Eva Didriksson från sportkommittén om värvningen:

- Wilma är en oerhört spännande spelare med offensiva kvalitéer som är sällsynta. Hennes rightfattning gör att hon kompletterar vår befintliga trupp på ett bra sätt.
Jag har stora förhoppningar om att Wilma, i den omgivning och med det förutsättningar vi kan erbjuda, kommer att ta stora kliv både som person och innebandyspelare.

Läs också:
Tre RIG-spelare skiljer sig från mängden
RIG-spelare tar plats i väldigt exklusiv skara