Jonathan Nilsson stod för 49(31+18) poäng under säsongen 2017/18 för Helsingborg.
Foto: Per Wiklund

Nilsson: Man ska alltid hålla igång den delen

ANNONS

Helsingborgs forward Jonathan Nilsson delar med sig av sitt försäsongsupplägg.

Kan du berätta kort om hur ditt träningsupplägg ser ut över sommaren?
- Vi kör fem gemensamma träningspass med FCH, där 1 är ett intensivt innebandypass blandat med fys. Resten är löpning och styrka. Sen har vi även ett individuellt träningspass på lördagar som ska genomföras, där är meningen att varje person ska köra det man behöver mest, säger Jonathan Nilsson till Innebandymagazinet.

När det gäller löpträning, vilken typ av löpträning kör du?
- Vi kör väldigt många olika distanser av intervaller, den kortaste kan vara på 10 sekunder och längsta upp emot 2-3 minuter. Intervallträning är absolut det jag gillar mest i löpträning, och som också passar innebandyspelare bäst! Jag är inte mycket för långa distanser även om jag alltid haft relativt lätt för att löpa.

Vilka vanliga misstag tycker du man bör undvika i sin försäsongsträning?
- Jag tycker absolut inte man ska lägga klubban på hyllan under sommarmånaderna för att sedan plocka fram dem i augusti. Man ska alltid hålla igång den delen också, minst en gång i veckan. Kör man inget innebandypass med laget under försäsongen så är det enkelt att själv plocka fram stickan och bara dribbla och skjuta lite då och då för att inte få ”börja om från noll” sen när innebandyn drar igång igen. Det tror jag man tjänar mycket på, och all tid med klubban i handen är värdefull.

Har du några tips på hur man motiverar sig till försäsongsträning, som ofta kan ses som väldigt tråkig?
- Innebandyspelare har ju fördelen att försäsongen ligger på sommaren, vilket gör att det är fint väder att ut och springa i och inte ett ständigt mörker. Så det har i alla fall för mig alltid varit skönt och lättsamt att sticka ut på ett träningspass. Sen gäller det att se sina mål man vill åstadkomma och inse vilka fördelar det ger en att köra bra träning när kanske andra spelare/lag slappar lite mer än du själv.

Läs mer
Landslagsstjärnan: Så tränar jag i sommar