KAIS Mora övertygade rejält mot ett Sandviken som tippas bli riktigt bra i norra allsvenskan i år.

Rapporter: Lördagens träningsmatcher

Lördagen är fylld av försäsongsfajter på olika håll, först ut var SSL-nykomlingen KAIS Mora att köra över allsvenskalaget Sandviken med hela 10-3. - Fortfarande är det dock lite väl mycket "krupp" i klubban hos några, säger tränaren Peter Wallin.

KAIS Mora (SSL) - Sandviken (Allsv.) 10-3
Målskyttar i KAIS Mora: Johan Widh (3), Max Wahlgren (2), Alexander Hallvars Persson (2), Bobby Edberg, Jocke Westman, Florian Bollinger
Målskyttar i Sandviken: Jakob Lundmark, Oskar Wedmark, Andreas Dahlkvist

Kommentar: "En mycket stabil första period där försvarsspelet satt mycket bra vilket lade grunden för offensiven. Resten av matchen kändes kontrollerad. Fortfarande är det dock lite väl mycket "krupp" i klubban hos några vilket gör att bolltappet är för högt. Backcheckingen och skottäcket var dock föredömligt vilket räddar upp många situationer. Linus Andersson mycket aktiv och duktig i mål. 100% i powerplay (två av två). Alla fick speltid, avbytarna kom in efter halva matchtiden." - Moratränaren Peter Wallin på klubbens hemsida.

Warberg (SSL) - Höllviken (SSL) 3-1
Målskyttar i Warberg: Simon Palmén (2), Daniel Falk
Målskytt i Höllviken: Daniel Persson

Kommentar: Nykomlingen Höllviken stretade emot bra mot ett formstarkt Warberg som tidigare slagit både Jönköping och Mullsjö med klara siffror. Johannes Wilhelmsson, Höllvikens fixstjärna, stod för assisten till Danne Perssons mål som blev lagets enda för dagen. Warbergs Simon Palmén fortsätter att övertyga och gjorde två kassar. Även nyförvärvet från Karlstad, Daniel Falk, fick göra ett mål.

Borås (Div.1) - Jönköping (Allsv.) 2-9
Målskyttar i Borås: Hampus Olsson, Christian Olausson
Målskytt i Jönköping: Rasmus Svensson (2), Martin Källberg (2), Josef Sankell, Hannes Blomkvist, Robin Levander, Andreas Nordh, Adam Hjalmarsson

Kommentar: "Vi höll emot bra fram till sju minuter in i tredje där de rycker från 2-4 till 2-9 på fyra minuter. Helt godkänd insats från vår sida förutom raset där JIK är skoningslösa innan vi rycker tag i det igen." - Tränaren Andreas Thern till Innebandymagazinet.se.

Växjö (SSL) - GC Zürich (Schweiz) 2-4
Målskyttar i Växjö: Christoffer Holmer, Filip Kjellsson
Målskytt i Zürich: Michael Zürcher, Pascal Helfenstein, Christoph Meier, Parli Linard

Kommentar: Växjö följde upp gårdagens seger med en förlust idag trots en ganska lovande start när Christoffer Holmer tog ledningen på Oliver Uhrbergs passning. Matchen rycktes sedan av en del utvisningar och Zürich gick upp i en 3-1-ledning. Filip Kjellsson reducerade i slutminuterna efter assist från Jesper Sankell men närmare än så kom man aldrig.

Storvreta (SSL) - TPS (Finland) 5-2
Målskyttar i Storvreta: Fredrik Holtz (2), Fredrik Lindholm, Joakim Olsson, Gustav Klang
Kommentar: Ett reservbetonat Storvreta kom till start i lagets första träningsmatch då varken Mika Kohonen, Rasmus Sundstedt, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten eller Mattias Samuelsson närvarade. Man skulle dock ändå ta en betryggande seger sedan man gick upp i en 3-0-ledning efter halva matchen. Extra kul för juniorerna Lindholm och Klang som fick göra mål.

Har du en matchrapport? Maila resultat, målskyttar och beskrivning till redaktion@innebandymagazinet.se