Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Tränarnas kommentarer om helgens allsvenska omgång

ANNONS

Resultaten och tränarnas funderingar efter omgång 6 i damallsvenskan.

SÖDRA

Lindome-Växjö 6-10

– Vi kliver ut jättestarkt och är klart bättre i första perioden. I andra perioden får Lindome många omställningar på oss och vi spelar för svårt. Avslutar tredje perioden på ett stabilt sätt och vinner till slut rättvist, sa Växjö:s tränare Christoffer Tiderman Björksund till Innebandymagazinet efter matchen.

Craftstaden Oskarshamn-Katrineholm 2-4

– Vi är lite kort med folk och tänker vara lite defensiva i början, vilket inte faller väl ut. 2-0 till motståndarna fast vi vinner skotten. I andra äter vi oss in i matchen och har 2-2. I tredje gör vi om lite i kedjorna och presspelar mer, vilket ger resultat och seger 4-2, sa Katrineholms Kent Olsson.

– Riktigt tråkigt med tanke på vår fina start. Vi gör en bra första period, sedan blir vi lite stressade och ängsliga när de börjar pressa lite mer. Sedan gör vi ett bra försök i spel 6 mot 5, men får dessvärre inte in bollen, sa Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson.

Lockerud Mariestad-Lillån 5-2

– En jämn match, det känns som vi har lite mer initiativ i matchen och att vi lyckas skapa lite mer tryck. Lillån är ett bra lag och vi är otroligt nöjda med årets första seger på hemmaplan, sa Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Rönnby U-Landvetter 8-6

– Skönt att ta första segern för säsongen. Idag visar vi en otrolig lagmoral, vi ger oss aldrig, sa Rönnby U:s tränare Emma Rauch.

– Mycket märklig match där vi spelar enkelt i första och Rönnby helt ofarliga, där borde vi avgjort matchen. I andra perioden slutar vi spela vårt spel, börjar spela snålt och gör många små missar som kostar en del. Det rinner iväg när vi tar ut målvakten, men vi tar nya tag och jobbar framåt med tillförsikt, sa Landvetters Michael Granström.

Skoghall-Huddinge 7-1

– En stabil laginsats där vi kontrollerar matchen från början till slut. Vi tar med oss 3 poäng och att vi bara släpper in 1 mål och tar sikte på kommande match, sa Skoghalls Markus Linryd.

– Efter första perioden stod det 4-0, andra 2-0 och och i tredje 1-1 och med det ser vi att vi blev varmare i kläderna allt eftersom. Vi borde gjort några fler mål och satt våra lägen men vi möter ett bra motstånd som skjuter mycket och sätter sina lägen. Nu ser vi fram emot matchen mot Oskarshamn, sa Huddinge:s lagledare Minna Vendel Auinger.

Jönköping-Partille 4-8

– Vi började bedrövligt med mängder av felpass men hade ändå tillräckligt med kvalitet i spelet så att vi leder efter första perioden. I andra perioden spelar vi sakta men säkert upp oss och vi vinner även den perioden andra halvan för vi spelet och kontrollerar händelserna. I tredje kommer vi upp i normal nivå och driver spelet och Jönköping har svårt att skapa chanser och vi vinner matchen rättvist, sa Partilles Robert Bodén.

– Bra match där skillnaden är att Partille straffar oss i våra misstag. De är kliniska medan vi inte är det, sa Jönköpings Anton Lugn.

NORRA

Sundsvall-Älvsjö 4-4

– En bra prestation där vi studsar tillbaka från förra veckans förlust. Efter två perioder borde vi haft ledningen sett till spelet men Älvsjö var effektiva. I tredje tar de ledningen två gånger om men vi visar stark karaktär som tar oss tillbaka. Jag tycker tjejerna förtjänade tre poäng och det känns surt att vi inte vann matchen, men vi tar med oss en poäng och en bra prestation. Tyvärr fick Maja Medelberg kliva av skadad, vi håller tummarna för att hon är tillbaka så snart som möjligt, sa Sundsvalls Oskar Lund.

– Bra insats av oss i försvarsspelet. Vi släpper in två mål i fem-mot-fem-spelet. Ett mål gör de efter att ha spelat powerplay i 3. 56 och ett mål i sex-mot-fem. Vi kämpar och sliter mot ett fysiskt starkt Sundsvall som dessutom är gynnade av sin parkett, sa Älvsjös Peter Lundin.

Nacka-Alunda 8-6

– En match där det mesta handlade om att vinna närkamper och spelet kring målet. Trots ett underläge efter första perioden fortsätter vi gnugga på, vilket till slut ger resultat, sa Nackas tränare Richard Campbell 

– En mycket målrik match där vi gör en riktigt bra första period vad gäller defensiven och två fantastiska kontringsmål av Höglund. I andra gör Nacka fyra snabba mål då vi inte får stopp på dem när de lägger in bollar på mål och spelar rakt och med bra fysik framför vår kasse. I tredje går de upp alldeles för enkelt i våra ögon till 7-3 men vi poppar tillbaka två gånger om till 8-6 där sexan kommer i spel sex-mot-fem. Fortsätter trycka på utan målvakt men Nacka stänger ytorna för oss, sa Alundas Daniel Söderström.

Åkersberga-AIK 4-1

Hammarby-RIG Umeå 4-4

Storvreta-Umeå Västra 8-2

IBF Dalen-Örnsköldsvik - spelas idag 

POÄNGLIGAN

#SpelareLagMAP
1Sanna OlssonFBC Partille11718
2Anna DömstedtFBC Partille9817
3Jonna KarlssonFBC Partille8917
4Frida SwahnSkoghalls IBK11314
5Amanda LjunggrenStorvreta IBK9514
6Josefine StridAIK IBF9312
7Ebba JohanssonStorvreta IBK7512
8Julia ZachrissonVäxjö IBK7512
9Alva JacobssonVäxjö IBK7411
10Ellen NymanIBK Lockerud Mariestad7310
11Emilia LindgrenVäxjö IBK6410
12Tilda HärnborgLindome IBK5510
13Wilma TitussonLandvetter IBK5510
14Hanna AsplundÖrnsköldsvik IBK819
15Ellinor FalckVäxjö IBK639
16Alicia ZälleJönköpings IK639
17Jasmine Van der VeenAlunda IBF549
18Moa DelshammarÅkersberga IBF549
19Sara AttermoFBC Katrineholm549
20Hanna JönssonVäxjö IBK459

TV: "Oskar Weissbach kan göra något rejält viralt på VM"

Vad är statusen på svenska herrlandslaget med mindre än två månader kvar till VM? Magnus Anderberg och Magnus Fredriksson diskuterar.

 

 


 

 

Den här artikeln handlar om: