JAS-bloggen

Sverige nollade i EFT: "Har förtroende i gruppen och kommer vara bäst när det gäller"

ANNONS

Våra landslag har återvänt hem efter en helg på bortaplan där EFT skulle spelas i Finland. För våra herrar så gick resultaten vägen, men för U19-landslaget blev det tillslut betydligt tuffare.

En av de uttagna var målvakten från RIG, Rasmus Hedberg, som var laddad inför. - Kul att bli uttagen att man får ett sånt förtroende är stort. Känslan innan var bra, vi är en bra grupp och vi var alla taggade inför.

Även om det är drygt ett halvår kvar till VM, så har man faktiskt bara en riktig samling kvar efter den spelade helgen, innan VM-truppen ska tas ut och man startar VM-uppladdningen på förhand. - Man tänker inte på det as mycket, man är ganska fokuserad på matcherna för tillfället, men det finns ju alltid med en i bakhuvudet eftersom det är VM-guld som ändå är målet.


Noterbart var ju att matcherna som spelades, spelades väldigt tidigt och krävde en viss omställning för spelare och ledare sett till rutiner och förberedelser. - Anpassningen gick ändå helt okej. De flesta var nog lite ovana att gå upp så tidigt, men det var inget som påverkade prestationen så mycket.


Man inledde med att möta Schweiz, en match som Hedberg själv fick se från sidan. - Spelade inte den matchen och det var några dagar sen nu så kommer inte ihåg allt, men vi sa att vi skulle sätta hög press på dem, vara hårda i duellspelet och täcka minst 40% av skotten.

Det blev en ganska jämn match under de två första perioderna innan Schweiz ryckte och drog iväg. - Spelade själv inte den matchen så lite svårt att sätta sig i den lika mycket. Jag tycker att vi visar bra kämparglöd trots att vi ligger under med några bollar så tar vi oss ändå tillbaka in i matchen, men i helhet täcker vi för lite skott och har för lite energi. 
 

Revansch fanns det möjlighet till under lördagen när man skulle ställas mot Tjeckien. - Vi sa att vi kunde göra i princip allt bättre, men framförallt att vi skulle höja energin och täcka mer skott.


Resultatmässigt blev det jämnare, men tillslut kunde tjeckerna vinna, dock krävdes det straffar för att avgöra det hela. - Otroligt surt, jag tycker att vi har bättre energi, täcker fler skott och att i helhet är bättre än dem hela matchen och förtjänar att vinna. Sen är det sjukt tråkigt att ända sättet tjeckerna kan göra mål på är att zorra…

Tredje matchen under söndagen spelades mot Finland. En tuff start med underläge 2-6 efter period ett blev för mycket och man fick inkassera helgens tredje förlust. - Tung första period, blir sen svårt att komma tillbaka. De får lite fler studsar med sig och är lite hetare än oss i de mesta under hela matchen.

Efter de tre förlusterna så har det på sociala medier diskuterats flitigt och med VM i antågande finns det såklart frågetecken. Hedberg förstår, men delar inte oron fullt ut. - Vi är såklart besvikna hela gruppen och tre förluster är aldrig roligt. Personligen känner jag inte så mycket oro, vi gör mycket bra och vi är påväg åt rätt riktning. Jag har förtroende i gruppen och att vi kommer vara som bäst när det gäller.

Finns det något specifikt du tyckte var bra, samt något ni behöver bli bättre på?

- Vi gör mycket bra saker men även saker som är mindre bra. Vi tyckte att vi gör en bra match mot Tjeckien där vi spelar bra, har mycket energi och är starka i BP. Det vi snackade om att vi måste förbättra är att ha mer energi i gruppen och att vi tappar för mycket energi i perioder när vi hamnar i underläge.

Hedberg fick alltså förtroendet att starta i två av matcherna och säger såhär om sin egen insats. - Alltid en stor ära att få spela för Sverige det är ju något man drömt sen man var liten. Första matchen mot Tjeckien spelar jag helt okej. Det är två mål jag släpper på första stolpen som jag borde ha, annars kändes det okej. Den stora skillnaden mellan den och Schweiz matchen var att vi spelar mycket bättre försvarsspel och täcker fler skott vilket såklart underlättar för mig.

Sen mot Finland är det mycket som studsar fel för mig och jag blev generellt för passiv i mitt agerande under matchen. Mina utkast är väl det positiva jag tar med mig från den matchen.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: