IBF Dalen vann mot Örnsköldsviks IBK

IBF Dalen vann på hemmaplan mot Örnsköldsviks IBK

IBF Dalen vann hemma mot Örnsköldsviks IBK i Allsvenskan norra dam. Matchen på måndagen slutade 4-2 (1-0, 1-0, 2-2).

IBF Dalen började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.34 slog Tora Dahlberg till på pass av Ida Pettersson. Efter 13.16 i andra perioden slog Iris Brünn till, framspelad av Tilde Blömer och gjorde 2-0. Efter 0.29 i tredje perioden ökade IBF Dalen på till 3-0 genom Felicia Strandberg.

Örnsköldsviks IBK reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Hanna Asplund och Hanna Strandberg efter 14.43 av matchen.

IBF Dalen kunde dock avgöra till 4-2 med 13 sekunder kvar av matchen genom Emilia Dahlquist.

IBF Dalen har tre segrar och två förluster och 26–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örnsköldsviks IBK har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 26–11 i målskillnad.

För IBF Dalen gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Örnsköldsviks IBK är på andra plats.

I nästa omgång har IBF Dalen Umeå Västra IF borta i Umeå Energi Arena, fredag 25 oktober 19.00. Örnsköldsviks IBK spelar borta mot Älvsjö AIK söndag 27 oktober 14.00.

Matchrapporter: IBF Dalen vann på hemmaplan mot Örnsköldsviks IBK IBF Dalen vände underläge till seger Målfest när Örnsköldsviks IBK krossade Sundsvalls IBF på hemmaplan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF