JAS-bloggen

Lund löste avancemanget trots förlust: "Gav oss extra tändning"

ANNONS

Under helgen har det kvalspelats runtom i landet då den första rundan i USM16-klassen har avgjorts för killarna. En del lag har gallrats bort och framöver väntar näsa runda.

Ett av lagen som kom till spel i södra Sverige var grön/svarta Lund. - Jag tror hela laget var väldigt taggade på att spela ett USM och för mig så var jag extremt taggad då detta blir mitt sista och dem två senaste åren har vi haft väldigt små marginaler emot oss. Sen så hjälpte det också att magget hade tippat oss sist vilket gav oss 08or i truppen en extra tändning till att visa vad vi kan, säger Carl Almén till bloggen.


I sin grupp skulle man ställas mot Lomma, Varla och Åstorp. - Jag visste att det skulle varit svårt då vi har mött både Åstorp och Lomma en del framförallt i P07 serien förra året där dem hade liknande lag. Sen så hade jag ingen aning på hur bra Varla bra så jag var glad att vi fick dem i sista matchen så att vi varken över eller underskatta dem.

Just Lomma stötte man på i den första matchen. En tuff historia som man förlorade med 6-3 tillslut. - Vi kommer inte upp helt i nivå och missar några viktiga lägen, dem är också bra och effektiva på sina chanser. Sen rinner siffrorna iväg lite på slutet när vi försöker forcera.


På grund av den inledande förlusten var man piskade att slå Åstorp i den andra matchen, vilket man gjorde tillslut med 5-2. - Vi är extremt taggade framförallt med kniven mot strupen och vi käkar extremt mycket skott. Vi blir heller inte för tillbaka tryckta när vi leder utan att vi pressar dem som gör att vi kan vinna en straff och även få till en större ledning.


Det blev en målrik historia mot Varla i sista matchen som man tillslut kunde vinna med 8-6 och därmed avsluta på sex poäng. - Vi får dem att tappa huvudet lite vilket också gör att dem får på sig en tvåa när den var nära på att komma ikapp. Dem reducerar i boxplay så jag känner på mig att vi måste skifta momentumet så jag bestämde mig för att göra en variant där jag tekar bollen framåt och det resulterade i ett mål som blev lite som spiken i kistan.


Det krävdes i sista matchen förlust för Lomma, just för att Lund skulle kunna ta förstaplatsen på inbördes mot Åstorp. Scenariot föll exakt ut som man ville och man tog därmed gruppsegern. - Vi hade inte så mycket tankar egentligen på om att komma etta eller två då vi hade haft antingen Munka eller Warberg ändå i våra ögon. Och ifall vi hade kommit tvåa så hade vi mött Malmö som vi hade gett oss väldigt mycket motivation. Så med simpla ord så är det USM och dem flesta lagen som är kvar är bra vi behöver fokusera på vårt spel för att kunna ta oss vidare.


Vad kan ni ta med er från helgen som ni gjorde bra?

- Vi krigar stenhårt och viker oss aldrig vilket jag är väldigt stolt över, vi har också tydliga roller vilka som t.ex ska göra poängen och vilka som mer är rollspelare som är väldigt viktigt att ha i ett lag och även att då ”poänggörarna” lever upp till den pressen som blir av det och vi stänker in bra med poäng.

Vad ska ni jobba vidare på framöver till nästa steg?

- Vi behöver få defensiven att sitta lite bättre och även bli bättre på ett stänga matchen även bli bättre på att spela oss ur pressen.

//Rasmus


TV: "Oskar Weissbach kan göra något rejält viralt på VM"

Vad är statusen på svenska herrlandslaget med mindre än två månader kvar till VM? Magnus Anderberg och Magnus Fredriksson diskuterar.

Den här artikeln handlar om: