IBK Dalen förlorade mot Warberg IBF

Tova Pettersson het när Warberg IC besegrade IBK Dalen

Bortalaget Warberg IC tog hem de tre poängen efter seger mot IBK Dalen i Superligan dam. 2-3 (0-0, 0-1, 2-2) slutade lördagens match.

– Såklart alltid tråkigt att förlora. Framförallt när det var en tajt och jämn match där vi skapar mycket lägen framåt men inte är tillräckligt effektiva tyvärr. Vi går för segern hårt i den tredje perioden men det räckte inte idag tyvärr. Men då det redan är match imorgon igen på Umeå energi arena får vi chansen att ta revansch snabbt, tyckte IBK Dalens tränare Caroline Stattin, efter matchen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 4.12 in i andra perioden som Warberg IC tog ledningen genom Tova Pettersson på pass av Julia Gustafsson.

Warberg IC gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Tova Pettersson och Vera Roos. Målen punkterade matchen.

Hanna Kristoffersson och Elin Hultman reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte IBK Dalen.

IBK Dalen har två vinster och tre förluster och 16–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Warberg IC har tre vinster och två förluster och 17–21 i målskillnad. Det här var Warberg IC:s andra uddamålsseger.

IBK Dalen ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Warberg IC ligger på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 20 oktober. Då möter IBK Dalen Pixbo Wallenstam i Umeå Energi Arena 14.00. Warberg IC tar sig an Thorengruppen borta 13.00.

Matchrapporter: Pixbo IBK utklassade IBK Dalen – vann med 13-0 Thorengruppens fina svit håller i sig efter 4-1 mot Warberg IBF Tova Pettersson het när Warberg IC besegrade IBK Dalen Rönnby IBK fortsätter vinna – 9-4 mot Warberg IBF Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun