Foto: Adam Troy
Allsvenskan (Dam)

Stjärnorna levererar i Storvreta: "Femte raka kommer här"

ANNONS

Här är de fem hetaste punkterna inför lördagens matcher i allsvenskan norra.

Allsvenskan bjuder på flera intressanta drabbningar under lördagen. Undertecknad har plockat fram fem punkter inför matcherna där bland annat AIK, RIG Umeå och Storvreta är i fokus. 

Formen håller i sig

Alunda är, tillsammans med Örnsköldsvik, ett obesegrat lag efter fem omgångar. Under lördagen väntar en tuff uppgift när Nacka gästas i Ormingehallen. Motståndarna har växlat upp och står på två raka segrar efter en betydligt tuffare del av säsongsinledningen innan dess. Frågan är vilket lag som får fortsätta fira segrar här. 

Faller som en sten

Inte ens Josefine Strid, som leder poängligan i den norra serien, kan få AIK att ta poäng just nu. Stockholmarna har tappat formen helt och hållet i och med sina tre raka förluster. Nu väntar en match där poängen är väldigt viktiga för båda lagen, då inte heller Åkersberga har något vidare flyt för stunden. 

När vänder det för RIG Umeå?

Talangfabriken har stött på motgångar. Säsongsinledningen i årets allsvenska har inte blivit som man hade förväntat sig. Kvaliteten finns och det är bara en tidsfråga innan säsongens första trepoängare inkasseras. Hammarby, som står som motståndare under lördagen, har inte heller någon lysande inledning. Är det dags nu? 

Stjärnorna levererar

Bara Josefine Strid, AIK, har gjort fler poäng än Storvretaduon Amanda Ljunggren och Ebba Johansson såhär långt. Kaxigt nog är Vretaspelarna uppdelade i två olika formationer, vilket tyder på två producerande och starka femmor i Uppsalalaget. Ljunggren, som vann poängligan under fjolåret, kan nog räkna med en tight kamp med Johansson ända in i kaklet. 

På tal om formstarkt

Storvreta har trampat igång ordentligt och ser nu ut som det laget Innebandymagazinets Christian Svensson rankade högst upp i tabellen inför säsongen. Storsatsningen har gjort sitt och “Vreta”, med nyssnämnda poängspelare i täten, blir väldigt svårslagna över den långa säsongen. Lagets femte raka seger kommer här.

Lördagens matcher

13.00: Sundsvalls IBF - Älvsjö AIK IBF
13.00: Nacka IBK - Alunda IBF
16.00: Åkersberga IBF - AIK IBF
16.00: Hammarby IF IBF - RIG Umeå IBF
16.00: Storvreta IBK - Umeå Västra IF


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Den här artikeln handlar om: