Foto: AC Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Landvetter skrev historia: "Stegrande form"

ANNONS

Innebandymagazinets fem punkter inför lördagens matcher i allsvenskan södra.

Växjös segersvit förlängdes, Landvetter skrev historia och Rönnby förlorade på nytt. Nu laddar vi för en ny fullspäckad omgång i den södra allsvenska serien på damsidan. Undertecknad har listat fem heta punkter inför matcherna som väntar under lördagen. 

Segersviten

Växjö har inlett säsongen bäst och står på fem raka segrar. Senast slog man Rönnby och visade tillslut klasskillnad. Den här helgen skall man ta sig till Göteborg för att möta Lindome, ett lag som redan efter fem omgångar hotat både Partille och Skoghall. 

Problem med målskyttet

Craftstaden har ett och annat att fundera över efter den fem matchers långa säsongsinledningen. Oskarshamnklubben, som inför säsongen tippades på nedflyttningsplats, har bara gjort nio mål på fem matcher. Ett facit som är sämst i klassen. I takt med att tabellen tar form blir poängen allt viktigare. 

Vart tar det här vägen?

Lillån, som gästar Mariestad under lördagen, hänger på i toppen efter ett gäng vinster mot “rätt” lag. Samtidigt har lördagens hemmalag haft ett tufft spelschema under inledningen där topplagen Växjö, Partille och Skoghall alla tre stått på motståndarsidan. Med det sagt har vi ett väldigt ovisst möte framför oss. 

Stegrande form i Landvetter

Nykomlingarnas kryss mot Jönköping för två helger sedan hade någonting. Unga Landvetter följde upp det med att skriva historia. Vinsten mot Huddinge förra helgen är deras första i allsvenskt sammanhang. En trepoängare som visar att man blir att räkna med i kampen om ett förnyat kontrakt. 

Steget blev för stort?

Nattsvart start för Rönnby på den allsvenska nivån. Efter fem omgångar står laget fortsatt med en nolla i poängkolumnen. Anledningarna är många och frågetecknet inför säsongen kring att man har tappat en och annan viktig spelare lyfts här på nytt. Nu väntar en tidig måstematch för Västeråslaget när Landvetter kommer på besök under lördagseftermiddagen.  

Lördagens matcher

14.00: Lindome IBK - Växjö IBK
14.00: Craftstadens IBK Oskarshamn - FBC Katrineholm
16.00: IBK Lockerud Maristad - Lillån IBK
16.00: Rönnby Västerås IBK Ungdom - Landvetter IBK


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Den här artikeln handlar om: