Foton: Tomas Brandt Wangel, Per Wiklund
SSL (Dam)

Dramatiska vändningen i tungviktsmötet: "Suger så jävla hårt"

ANNONS

Besvikelsen efter seriefinalen Thorengruppen-Pixbo: "Så jävla tråkigt"

Att Thorengruppen och Pixbo är Sveriges två bästa lag på damsidan har varit tydligt i ett antal år med mängder av möten i stora finaler. Höstens seriespel tyder inte heller på något annat då lagen fram till idag hade full pott i poäng med fyra vinster vardera. Under lördagen skulle sviten brytas för något av lagen, och det såg länge ut att bli Pixbo som skulle dra det längsta strået.

Umeålaget ledde visserligen med 2-0 efter första perioden, men därefter hade gästerna ledningen med såväl 2-4, 3-5 som 4-6. Men som så många gånger förr, när det väl skulle avgöras, var Thorengruppen starkare. Finska backstjärnan My Kippilä gjorde två av tre mål i vändningen varav det andra blev matchavgörande med endast 17 sekunder kvar. 

Matchen slutade 7-6 till Thorengruppen.

– Jag tycker att vi är betydligt bättre i första, men i andra perioden vet jag faktiskt inte vad vi håller på med. Men sedan är det starkt att komma tillbaka i tredje och vända på det här, det är gött att vinna, säger My Kippilä i Expressens sändning efter matchen.

Pixbos Klara Loneberg:

– Det suger så jävla hårt. Jag tycker att vi gör en otroligt bra match, vi är starka och vinner sjukt mycket dueller, skapar sjukt mycket chanser. Det är så jävla tråkigt att det slutar så här igen.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg: 

– Det var en väldigt tempofylld match mellan de två bästa klubblagen i världen. Vi gör en bra förstaperiod där vi har bra koll på spelet och går till pausvila med en 2-0-ledning. Pixbo gör en väldigt bra andraperiod där vi samtidigt blir lite försiktiga och skvättiga med bollen, vilket leder till att att Pixbo vänder över matchen till deras favör och kan gå till pausvila med en 3-4-ledning. Tredje perioden blir en rätt jämn tillställning där vi tvingas jaga då vi hamnar i ett tvåmålsunderläge två gånger om. Men vi visar en enormt fin lagmoral där vi kommer ikapp till 6-6 med åtta minuter kvar att spela för att sedan lyckas sätta 7-6 med endast 17 sekunder kvar av matchen.

Pixbos tränare Daniel Hansson:

– Otroligt frustrerande. Vi gör en fin prestation över 60 minuter. Tycker vi har bra koll på matchen. Men vi måste göra fler mål på alla möjligheter vi skapar. Effektiviteten måste upp från oss. Att TTG är effektiva, det vet vi och de visar det idag igen. Tre missade poäng, bara att bryta ihop och komma igen. Ny match imorgon, med chans på tre nya poäng.

Lördagens matcher i damernas SSL
Malmö-KAIS Mora 7-3
Karlstad-Endre 2-6
Thorengruppen-Pixbo 7-6
Lund-Falun 1-3
Telge-Kalmarsund 1-7
Dalen-Warberg 2-3


TV: "Oskar Weissbach kan göra något rejält viralt på VM"

Vad är statusen på svenska herrlandslaget med mindre än två månader kvar till VM? Magnus Anderberg och Magnus Fredriksson diskuterar.

Matchrapporter: Pixbo IBK utklassade IBK Dalen – vann med 13-0 Thorengruppens fina svit håller i sig efter 4-1 mot Warberg IBF Thorengruppen fortsätter vinna – 7-6 mot Pixbo IBK Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Formstarka Thorengruppen vann mot Endre

Den här artikeln handlar om: