JAS-bloggen

Telge redo för sista klivet: "Varit i en process senaste säsongerna"

ANNONS

Redan under fredagskvällen har USM-kvalet tjuvstartat och under lördag samt söndag ska den första rundan avgöras där en hel del lag ska gallras bort.

Ett av lagen som kommer till spela är ett laddat Telge som kliver in under lördagen. - Känns enormt kul, ska bli spännande, säger Jacob Grennard till bloggen.

Uppladdningen kan se olika ut för varje lag, lite beroende på hur träningsgruppper och dylikt ser ut. Telge har laddat på sitt sätt och känner sig redo. - Vi har jobbat vidare med våra styrkor och det vi är bra på. Vi kommer möta skickliga lag och behöver kunna förlita oss på det vi är bra på. Samtidigt är vi ödmjuka inför uppgiften och vet att det blir en rejäl utmaning.

I gruppen man lottats in, så har de övriga lagen rutin från tidigare år och deltagit där Telge är mer orutinerade. - Vi har varit i en process under de senaste säsongerna där vi successivt utmanat oss mer och mer. I år är vi redo att utmana oss själva med USM och blir gruppens uppenbara underdog. Vi ser dock framemot utmaningen och alla lärdomar som väntar runt hörnet.

De andra lagen man ska möta är Nykvarn, Gnesta samt Onyx. - Det är duktiga lag allihopa, men absolut inget som är omöjligt.

Laget ska avverka tre matcher under lördagen, något som är jobbigt både mentalt och fysiskt. - Jag tror de kommer gynna oss vi har legat på bra med fysen och har ett bra snitt igenom hela laget.

Vilka delar i ert spel tror du kommer tala för er? - Vi är ett starkt lag i både sarghörnen och i löpningarna med ett bra kontringsspel.

Vem i ert lag tycker du man ska hålla ett extra öga på? - Våran enormt duktiga målvakt Emil Sjögren som är en enormt komplett målvakt duktig på precis allt. Ni kommer få se under USM.

Om du istället skulle få peka ut någon hos dina motståndare - vem och varför?

- Själv kommer tankarna på Gnestas nummer 16, Fabian Nygren, som är en enormt teknisk spelare som spelar fin innebandy. 

//Rasmus


TV: "Oskar Weissbach kan göra något rejält viralt på VM"

Vad är statusen på svenska herrlandslaget med mindre än två månader kvar till VM? Magnus Anderberg och Magnus Fredriksson diskuterar.

Den här artikeln handlar om: