Foto: Helene Larsson och Marko Grönholm
Allsvenskan

Betygsätter lagens inledning på allsvenskan – ett lag får underkänt

ANNONS

Så har lagen i herrallsvenskan skött sig under de fyra första matcherna: "Hittills får vi ta på oss varsin dumstrut"

Betygsättningen är på 1-5 och baseras på lagets prestationer och resultat utifrån motståndet samt förväntningarna inför säsongen. 

Skälby

Jag blir inte förvånad om västeråsarna blir ett topplag på riktigt den här säsongen. Eller ja, topp sex åtminstone. Gjorde det bra redan på försäsongen och har sedan dess tagit meriterande segrar mot både Hovslätt och Lerum på hemmaplan. Ett spännande lag som visat upp en fin bredd i början av säsongen.

Hässelby

Ska väl egentligen ha en fyra här men med tanke på hur mycket jag skrev ner stockholmarna inför säsongen så känner jag mig ändå manad att ge dem högsta betyg här. Ser fina ut defensivt med en Emil Lindh som sista trygg utpost och är dessutom vassa när man bjuds på kontringar.

Strängnäs

"Allsvenskans bästa lag hittills" skrev jag inför senaste omgången mot Lund, en match man sedan vann med uddamålet (6-5) vilket gör att jag nog får stå fast vid min åsikt. I våras var känslan att Strängnäs kunde få det något tuffare den här säsongen men jag tycker man fått ihop det nya lagbygget starkt hittills, trots att viktiga namn saknats i enstaka matcher.

Fagerhult Habo

En stor positiv överraskning. Får nästan symbolisera hur tuff årets allsvenska är för Fagerhult är ett lag som både kan besegra och förlora mot vilket lag som helst i serien. Är inte beroende av ett en formation ska leverera och här finns också lite ungdomlig entusiasm vilket är kul att bevittna.

Hovslätt

En svag trea, detta eftersom förväntningarna är höga efter förra årets succésäsong. 1-10-debaclet mot Skälby drar ju givetvis ner betyget rejält, men man har samtidigt slagit både Strängnäs och nu senast Karlstad. Hade dock behövt fler spelare som levererar offensivt än bröderna Knuthas, som tillsammans gjort fler poäng (28) än resterande lagkamrater tillsammans (24).

Lerum

Har nog haft det tuffaste spelschemat av alla lag och gjort det hyfsat utifrån det. Man stod visserligen för en plattmatch mot Skälby senast men västeråsarna verkar ju vara bra på att göra andra lag dåliga. Lerum har också slagit Visby och Karlstad vilket är fina resultat.

Karlstad

En stark tvåa! Det är klart, man trodde väl inte att Karlstad skulle stå på en vinst efter fyra matcher, men man är samtidigt det enda lag som ännu inte förlorat efter full tid. Har haft en del skadeproblem i truppen och här finns det mer att hämta av.

Visby

Starten är knappt godkänd, måste jag nog ändå påstå. Jag vill återigen påpeka på hur stark trupp man egentligen sitter på, i senaste matchen mot Sundsvall så placerades exempelvis meriterade herrar som Gustav Johansson och Albin Lundell på bänken från start. Det har dock sett bättre ut sista tiden för Visby och man kommer till syvende och sist att sluta i toppen.

Lund

Ett av få lag i den här serien som faktiskt presterat som förväntat. Inledde starkt genom att besegra succégänget Skälby men därefter har det blivit förluster mot Karlstad , Hässelby (sudden) och Strängnäs. Kommer nog slåss kring neflyttningsstrecket säsongen ut.

Hagunda

Sett till att man spelade i SSL i våras och att man ligger på nedflyttningsplats nu så borde Hagunda kanske få en etta i betyg, men som jag var inne på inför säsongen så förväntade jag mig en tuff start för upplänningarna. Har nu tre viktiga matcher mot Lund, Lerum och Hässelby där det kan bli allt mellan noll till nio poäng. Hade man inte tagit mer än fyra, fem poäng här så skulle jag bli riktigt orolig som Hagundasupporter.

Sirius

Tittar man bara på resultaten så ser det faktiskt ganska ljus ut med uddamålsförlusten mot Visby och Skälby samt suddenvinst mot succélaget Hässelby samt ett kryss mot Hagunda. Spelmässigt har det dock inte riktigt sett lika bra ut alla gånger och känslan är faktiskt att Sirius kommer slåss i botten av tabellen den här säsongen.

Sundsvall

Två av tre redaktörer på Innebandymagazinet (mig själv inräknat) trodde på ett SSL-avancemang för Sundsvall den här säsongen. Hittills får vi ta på oss varsin dumstrut eftersom Sundsvall ligger sist i serien. Har gjort minst mål av alla hittills och det har inte direkt sett klockrent ut i alla formationer än. Kommer dock bli bättre ju säsongen lider och lär inte vara indragna i en bottenstrid i slutet.


TV: "Oskar Weissbach kan göra något rejält viralt på VM"

Vad är statusen på svenska herrlandslaget med mindre än två månader kvar till VM? Magnus Anderberg och Magnus Fredriksson diskuterar.

Den här artikeln handlar om: