Foto: Magnus Fredriksson
SSL (Herr)

SSL-stjärnan om skadan: ”Blir svårt att spela VM”

ANNONS

Korsbandsskadan sätter stopp – Kalentun i rehabrace mot klockan.

För en vecka sedan kunde Innebandymagazinet avslöja de oroande resultaten från Daniel Kalentuns magnetröntgen, och med största sannolikhet missar han nu VM. Enligt våra källor har Kalentun drabbats av en bakre korsbandsskada, en allvarlig åkomma som väntas hålla honom borta från spel i 3-4 månader.

Expressen följde upp avslöjandet och talade med Faluns sportchef, Rickard Hedlund, som bekräftade uppgifterna om Kalentuns skada, även om han höll sig försiktig med detaljerna. Hedlund ville inte spekulera om exakt hur lång rehabiliteringen blir.

– Jag törs inte säga att han blir borta så länge, det vet jag inte, men tyvärr har han problem med knäet… Jag tycker mer synd om Daniel än Falun. Först han hade körtelfeber och sedan ett knä. Det är en dålig start. Men zoomar man ut det kommer han göra mycket för Falun och vara hungrig när han är tillbaka, sa Hedlund till tidningen.

Nu har Kalentun själv för första gången kommenterat situationen och bekräftar i en intervju med Falu Kuriren att det rör sig om en korsbandsskada.

– Jag har åkt på ett bakre korsband, hur länge jag är borta är svårt att säga, men det blir svårt att spela VM. Jag försöker komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag tränar på så hårt jag kan och sedan får vi se när jag står på planen igen.

Under helgens match mellan Falun och hans gamla klubb, Pixbo, syntes Kalentun i båset med ett stort knäskydd på höger ben. Han fick bevittna sitt nya lag åka på en tung 5-9-förlust. Efter matchen medgav Kalentun att hans närvaro på planen sannolikt inte hade ändrat resultatet.

– Min uppgift är att göra så mycket poäng som möjligt så jag hade bidragit med några poäng, men vi hade haft svårt med mig också när vi har så få spelare, sa Kalentun med ett skratt till tidningen. 

VM i Malmö inleds om 52 dagar och i helgen så genrepar Sverige i Finland med Euro Floorball Tour. Läs allt du behöver veta inför VM-genrepet här


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

 

 

  

 

 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: