JAS-bloggen

AIK vill till Festen igen: "Får se vilka som skött fysen ordentligt"

ANNONS

Under helgen är det dags för den första rundan i USM-16 klassen på killsidan. Lagen som slåss om en plats i Uppsala senare i vår.

Ett av lagen som kommer kliva in i kvalet är Stockholmslaget AIK som är laddade inför. - Känslan är riktigt bra! Jag är sjukt taggad och jag vet att laget också är det, säger målvakt Henrik Zadler till bloggen.

Turneringen i sig kommer ju relativt tidigt in på säsongen, men trots det så har det såklart funnits tid att förbereda sig vilket såklart gäller AIK också. Zadler pekar på vissa delar man lagt lite extra fokus på. - Inget jättespeciellt såhär precis inpå skulle jag säga. Vi har tränat och spelat mycket matcher som vanligt och kvällen innan har vi träning med de som ska lira för att slipa på detaljerna inför. I övrigt har vi haft ett ökat fokus på fys på försäsongen och innan träningarna i år.

AIK var redan i våras ett av lagen som befann sig på Festen, då i Växjö. Trots att en del spelare blivit för gamla, så finns det en värdefull rutin. - Det har en betydelse, absolut. Många grabbar är redan bekanta med tempot och vet vad som krävs av en i ett USM-kval för att lyckas. Det är ett stort plus vi har om man jämför med många andra lag.

I sin grupp kommer man ställas mot Vallentuna, Järfälla Bele samt Tyresö Trollbäcken. - En tuff Stockholmsgrupp med fyra väldigt duktiga lag där det kommer bli tight i toppen. Extra roligt att möta Järfälla Bele som är ett lag vi har mött mycket genom åren och känner väldigt bra.

Samtliga matcher kommer spelas under en dag och det gäller såklart att optimera både förberedelser samt hur man lägger upp dagen. - Tror varken det gynnar eller missgynnar oss när man ser på det i förhand. Att spela tre matcher på en dag kan vara tufft, men alla lag i gruppen är i samma situation. När den tredje matchen drar igång får man väl se vilka som skött sin fys ordentligt.


Vad skulle du säga talar till er fördel i laget?

  • Vi har ett lag med bra spets och bredd som jobbar stenhårt för varandra i alla lägen. När det verkligen gäller är vi som bäst.

Om du skulle lyfta fram en spelare att hålla ögonen på hos er. Vem och varför?

- Svårt att bara välja en spelare att lyfta fram faktiskt.  Får väl ändå bli vår 09:a Vilde Frånberg som gör sitt 3:e USM i år. Han har ett målsinne som få andra.

Om du istället skulle få peka ut en vass spelare hos motståndarna. Vem och varför?

- Jag får erkänna att jag inte har jättebra koll på utespelare i de andra lagen, men jag har hört att Alvin Blomberg i Järfälla Bele är en duktig skytt.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: