Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

SSL-spelare anmäld till Juridiska Nämnden

ANNONS

Växjös Jonathan Nilsson har blivit anmäld till JN efter en situation mot sitt gamla lag.

Efter helgens match mellan Helsingborg och Växjö i Svenska Superligan har säsongens tredje videogranskning genomförts. Växjös Jonathan Nilsson har blivit anmäld till bestraffning, då Videogranskningsgruppen valt att skicka vidare situationen till Juridiska Nämnden för bedömning.

Den anmälda händelsen inträffade 11:15 in i den andra perioden när Helsingborgs Linus Bergström höll fast sin tidigare lagkamrat Jonathan Nilsson. I försöken att dra sig loss träffade Nilssons klubba Bergström i ansiktet, vilket resulterade i att Helsingborgsspelaren föll till marken och började blöda.

Bergström fick omedelbart vård på planen, där hans ögonbryn tejpades ihop innan han kunde återvända till spel. Trots incidenten utdelades ingen utvisning under matchen. Under en intervju i periodpausen med Expressen kommenterade Bergström händelsen:

– Det är inte så farligt, det blöder mycket men det gör inte så ont. Jag rycker tag i Nisse… i Jonathan Nilsson, och han försöker riva sig loss och lyckas träffa mig i huvudet med klubban. Jag tycker det är en solklar utvisning, förklarade Bergström.

Jonathan Nilsson har nu fem dagar på sig att yttra sig innan Juridiska Nämnden fattar ett beslut om eventuella disciplinära åtgärder.

Videogranskning för Svenska Superligan, Svenska Cupen och Allsvenskan spelåret 2024/25

Funktionen videogranskning infördes primärt i syfte att:

  • skapa samsyn kring ett skyndsamt och sportsligt förutsägbart arbetssätt för anmälningsförfarandet när videomaterial utgör den primära bevisningen.
  • ansvaret för att upprätta en anmälan till bestraffning inte skulle ligga på en enskild förening.
  • undvika att spelare som begått en grov förseelse undslipper bestraffning för att förseelsen inte uppmärksammats eller bedömts korrekt av domarna.
  • skydda spelarnas säkerhet och hälsa.

TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

 

Den här artikeln handlar om: