Foto: Magnus C Lydahl
SSL (Herr)

Skadekaos i AIK – men tränaren hintar om hemlig förstärkning

ANNONS

Med nio spelare på sakdelistan inför förra helgens match avslöjar AIK att förstärkning är på ingång.

AIK:s skadeläge har varit en utmaning för laget under den pågående säsongen i Svenska Superligan (SSL). Inför helgens match mot Dalen gick klubben ut med att nio spelare fanns på frånvarolistan och varit borta från spel på grund av olika typer av skador och sjukdomar, vilket har pressat både truppen och tränarstaben. Laget har haft allt från hjärnskakningar till muskelskador som hindrat nyckelspelare från att delta. Bland de frånvarande återfinns namn som Emil Mattsson och Lucas Nordahl, två spelare som båda drabbats av hjärnskakningar i en tuff bortamatch mot Warberg för snart två veckor sedan.

AIK-tränaren Magnus Jäderlund har kommenterat situationen och säger att det varit en utmanande period. Emil Mattsson, en av de mest lovande spelarna i laget, blev vårdslöst tacklad på mittplan och fick åka till sjukhus. 

– Emil blev rejält och vårdslöst tacklad på mittplanen utanför spelet. Han fördes till sjukhus med en hjärnskakning och mörbultad kropp, förklarade Jäderlund till lagets hemsida, och tillade att Mattsson nu genomgår en långsam rehabilitering under noggrann bevakning. Fysioterapeuten Anders Laurell har sagt att man följer hjärntrappan, ett återhämtningsprogram för hjärnskakningar, för att säkerställa att spelaren får tillräcklig vila och inte återvänder för tidigt till spel.

Även Lucas Nordahl, nyförvärvet som anlände till AIK inför denna säsong, drabbades av hjärnskakning i samma match. Laurell rapporterar dock att Nordahl har börjat återhämta sig och har kunnat påbörja lättare träning. 

– Lucas har kommit igång med lite träning och har kunnat stegra den under träningsveckan, sa Laurell, men betonar att man följer hans utveckling noga för att undvika eventuella bakslag.

Trots det tuffa truppläget lyckades AIK ta en övertygande seger med 9-2 mot Dalen. Bakom storsegern låg lagets förstakedja med Andreas Stefansson, Helmer Hernegran och Liam Åström, som tillsammans producerade elva poäng. En trio som själva haft skadeproblem och var osäkra inför matchen om de skulle kom till spel eller inte. 

– Det var gränsfall för dem, men den här matchen behövde vi ta på allvar, sa Jäderlund efter matchen till Expressen.

Jäderlund avslöjade också för tidningen att man hade ett "hemligt nyförvärv" på gång som väntar på att bli spelklar efter en skada. Ingen kontrakt var på påskrivet än och den hemlighetsfulla tränaren ville inte avslöja vem det är, men han hintade om att det inte är någon gammal AIK-profil som gör comeback. 

– Jag kan inte berätta någonting. Vi hoppas att han kan bli frisk och kry och bli spelklar i början av november…Det här är ingen gamling. Vi får se vem det är. Kan vi stärka vår trupp är det bra.

Med landslagsuppehållet på två veckor ser AIK nu en chans att låta spelarna återhämta sig och komma tillbaka starkare. Jäderlund är positiv inför framtiden trots de skador som laget drabbats av och hoppas att både nyckelspelarna och det hemliga nyförvärvet snart kan vara tillbaka på planen. Nästa utmaning för AIK blir bortamatchen mot Kalmarsund den 26 oktober, där laget får möjlighet att visa om rehabiliteringsarbetet gett resultat.


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Matchrapporter: Målfest när AIK krossade IBK Dalen på hemmaplan Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK

Den här artikeln handlar om: